Pepenele verde, medicamentul de sezon impotriva cancerului. Ce substante miraculoase contine fructul delicios

Pepenele verde, medicamentul de sezon impotriva cancerului. Ce substante miraculoase contine fructul delicios

Studiile au aratat ca un consum crescut de pepene verde este asociat cu un risc scazut de cancer de prostata, iar un studiu pilor a demonstrat ca un consum de supliment ce contine pepene verde pudra poate ameliora functia arteriala in cazul persoanelor cu hipertensiune.

acum 90 luni (21 Aug 2016)

Pepenele verde este recomandat de nutritionisti ca urmare a efectelor benefice pe care acesta il are asupra organismului. Studiile au aratat ca un consum crescut de pepene verde este asociat cu un risc scazut de cancer de prostata, iar un studiu pilor a demonstrat ca un consum de supliment ce contine pepene verde pudra poate ameliora functia arteriala in cazul persoanelor cu hipertensiune. Pepenele verde este bogat in carotenoizi, compusi corelati cu un risc scazut de a suferi de anumite tipuri de cancer. Un astfel de carotenoid este licopenul, care impiedica formarea unor anumite tipuri de celule canceroase. ''Consumul de alimente bogate in carotenoizi, compusi care dau culoarea vie fructelor, este corelata cu un risc scazut de a suferi de anumite tipuri de cancer. Concentratiile crescute de licopen din sange au fost asociate cu o incidenta scazuta a afectunilor cardiovasculare si a cancerului de prostata'', spune nutritionistul Adina Rusu. Specialistii subliniaza insa ca pepenele verde taiat ar trebui consumat de preferinta in patru zile deoarece conform unui studiu, continutul de licopen din pepenele taiat felii scade cu 6%-11% dupa 7 zile de refrigerare, iar aceasta pierdere este mai redusa in primele 4 zile. ''Studiile epidemiologice au indicat ca un consum de peste 6 mg de licopen zilnic poate avea efecte benefice. O portie de 125 ml (1/2 cana) de pepene verde contine aproximativ 3,5 mg de licopen, aproximativ aceeasi cantitate continuta de o rosie medie, cunoscuta ca fiind o sursa importanta de licopen. In plus, licopenul din pepenele verde se absoarbe la fel de bine in organism ca si cel din sucul de rosii'', mai spune nutritionistul Adina Rusu. Iar in ceea ce priveste vitaminele si mineralele, pepenele verde este o sursa de vitamina C, dar consumat in cantiate mai mare, pepenele verde devine o sursa pentru mai multi nutrienti importanti. De exemplu, 250 ml de pepene verde, echivalentul a doua portii, reprezinta o sursa de magneziu, cupru, vitamina A, vitami... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro