Pentru un Muzeu al Imaginii. Petitie:"Existenta unui astfel de centru va salva mii de imagini care se deterioreaza"

Pentru un Muzeu al Imaginii. Petitie:

Initiativa crearii unui Muzeu dedicat Imaginii le apartine organizatorilor Photo Romania Festival, cel mai mare festival de fotografie din Europa de Est. Va cuprinde un spatiu expozitional pentru imaginile si echipamentele istorice, un atelier profesionist de reconditionare, conservare si digitalizare a imaginilor, un spatiu de arhivare a imaginilor, o sala pentru proiectiile de film si fotografie.

acum 58 luni (21 Mar 2016)

Initiativa crearii unui Muzeu dedicat Imaginii le apartine organizatorilor Photo Romania Festival, cel mai mare festival de fotografie din Europa de Est. Altele - mii - nu ajung sa fie vazute niciodata de public: sunt prinse in lazi de carton, beciuri vechi si ateliere improvizate", spun initiatorii petitiei intr-un comunicat.

De aceea, rolul viitorului muzeu ar fi acela de a conserva si expune obiecte care au marcat istoria imaginii romanesti: fotografii, pelicule, publicatii, afise si machete publicitare, echipamente fotografice si cinematografice. Va cuprinde un spatiu expozitional pentru imaginile si echipamentele istorice, un atelier profesionist de reconditionare, conservare si digitalizare a imaginilor, un spatiu de arhivare a imaginilor, o sala pentru proiectiile de film si fotografie.

"Existenta unui astfel de centru va insemna salvarea a mii de imagini care se deterioreaza din cauza conditiilor precare de pastrare. Muzeul va reprezenta o prima oportunitate reala de centralizare si documentare a istoriei vizuale a Romaniei: un centru expozitional si educational modern, care ne va pune in dialog direct cu institutiile de acest fel din toata lumea. Muzeul de Istorie a Imaginii va promova creatorii romani contemporani si ne va ajuta sa valorificam la modul real memoria artistilor de altadata", se arata in textul petitiei.

Aceasta poate fi citita integral AICI, iar initiatorii petitiei vor ca oamenii sa le dea o mana de ajutor deoarece "imaginea e singurul limbaj inteles in toate colturile globului si modul esential prin care ne intelegem reciproc, gasim un sens comun al lumii pe care o locuim si ne aducem aminte cine suntem acum". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro