Pentru ULTIMA data, Japonia isi cere SCUZE fata de atrocitatile comise in cel de-al doilea Razboi Mondial

Un analist de la Tokyo al BBC News, Rupert Wingfield-Hayes, observă că Shinzo Abe merge pe o "linie prudentă", reluand scuzele anterioare formulate de Japonia, dar sugerand că acestea ar putea fi ultimele scuze prezentate de guvernul de la Tokyo.

acum 56 luni (14 Aug 2015)

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi-a exprimat "durerea profundă" pentru acţiunile desfăşurate de Japonia in cel de-al doilea război mondial.

Şeful guvernului de la Tokyo s-a referit la acest subiect cu prilejul implinirii a 70 de ani de la momentul capitulării Japoniei (15 august 1945), ceea ce a marcat finalul războiului in Asia. Japonia comemorează 70 de ani de la bombardamentul asupra Hiroshimei

Din mesajul lui Shinzo Abe reiese insă că acestea ar putea fi ultimele scuze pe care Japonia le cere in urma celui de-al doilea Război Mondial, observă analiştii internaţionali. Cat ar caştiga

Premierul Abe a reiterat scuzele formulate de guvernele anterioare ale Japoniei, dar fără a adăuga un mesaj propriu, remarcă BBC News. Şeful Executivului de la Tokyo şi-a exprimat in schimb speranţa că generaţiile următoare nu vor mai fi "predestinate să-şi ceară scuze".

BBC News menţionează că mesajul premierului Abe a fost urmărit cu atenţie de ţările din Asia, "in particular de către Coreea de Sud şi China, care au suferit in urma ocupaţiei japoneze".

Mesajul premierului Abe este analizat şi de statele occidentale. Un analist de la Tokyo al BBC News, Rupert Wingfield-Hayes, observă că Shinzo Abe merge pe o "linie prudentă", reluand scuzele anterioare formulate de Japonia, dar sugerand că acestea ar putea fi ultimele scuze prezentate de guvernul de la Tokyo.

Premierul Abe "consideră că lumea internaţională trebuie să inceteze să mai aştepte veşnic scuze din partea Japoniei", susţine analistul BBC. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro