Pentru ministrul Grigorescu, adevarul e un car cu boi | OPINIE

Primele informaţii că ceva nu e in regulă cu ministrul Energiei au apărut in aprilie anul acesta, cand "Romania liberă" a publicat, sub semnătura lui Cătălin Prisacariu, o investigaţie in care arătam că de doi ani Vlad Grigorescu primește cate 10.000 de euro pe lună de la o obscură companie din insulele britanice Turks&Caicos. Lunile au trecut şi, in septembrie, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că incepe o investigaţie cu privire la veniturile ministrului Energiei, tocmai pentru că acesta nu a trecut in declarațiile de avere care este bunul atat de valoros de-i aduce 10.000 de euro lunar.

acum 48 luni (10 Oct 2016)

Ministrul Energiei a susţinut, intr-un interviu acordat Digi24, că a făcut paşi importanţi pentru transparentizarea domeniului pe care-l păstoreşte.

Primele informaţii că ceva nu e in regulă cu ministrul Energiei au apărut in aprilie anul acesta, cand "Romania liberă" a publicat, sub semnătura lui Cătălin Prisacariu, o investigaţie in care arătam că de doi ani Vlad Grigorescu primește cate 10.000 de euro pe lună de la o obscură companie din insulele britanice Turks&Caicos. Demnitarul a incercat incă de la inceput să ascundă sursa banilor, intr-un complet dispreţ faţă de lege şi faţă de opinia publică. Astfel, in prima sa declaraţie de avere, Vlad Grigorescu a notat doar că suma ar proveni dintr-o ambiguă "cedare a folosinței bunurilor".

După ce "Romania liberă" a insistat să afle despre ce bunuri e vorba exact, ministrul a modificat declaraţia de avere, dar numai puţin, notand că ar fi vorba, de fapt, de două bunuri, unul imobil şi al doilea mobil. Dar orice incercare a noastră de a afla de la ministru şi alte detalii a rămas fără răspuns.

Lunile au trecut şi, in septembrie, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că incepe o investigaţie cu privire la veniturile ministrului Energiei, tocmai pentru că acesta nu a trecut in declarațiile de avere care este bunul atat de valoros de-i aduce 10.000 de euro lunar. Cu această ocazie, am revenit asupra subiectului, iar Cătălin Prisacariu a descoperit cateva "coincidențe" cel puțin ciudate intre offshore-ul care i-a achitat lui Vlad Grigorescu aproape 200.000 de euro și compania petrolieră de stat SOCAR din Azerbaidjan. Legăturile sunt cu atat mai suspecte cu cat Ministerul Energiei este instituția care administrează companiile petroliere de stat romanești. Iar SOCAR are afaceri şi in Romania de doi ani, adică tocmai de cand a inceput şi Vlad Grigorescu să primească bani prin offshore.

Și de data aceasta, demni... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro