Pentru linistea parintilor ingrijorati de relatiile online ale copiilor: "Comunicarea mediata de tehnologie ofera beneficii"

Pentru linistea parintilor ingrijorati de relatiile online ale copiilor:

In plus, contactul online imbunatateste camaraderia intre prieteni prin conversatii care pot continua pe parcursul zilei si a noptii fara a-a deranja pe ceilalti si ofera, de asemenea, mai mult timp pentru a-si controla emotiile si pentru a se calma inainte de a concepe si trimitere un raspuns la o remarca suparatoare.

acum 68 luni (8 Oct 2017)

Multi parinti sunt ingrijorati de cat de mult timp petrec adolescentii scriind mesaje pe telefon, impartasind selfie-uri si se implicandu-se in alte activitati online cu prietenii lor. Cu toate acestea, potrivit unei sinteze a cercetarilor recente realizata de Universitatea California, Irvine (UCI), multe dintre aceste comportamente digitale servesc aceluiasi scop si cuprind aceleasi calitati fundamentale ca relatiile fata-in-fata. "Cresterea interactiunii dintre colegi in spatiul cibernetic a dus la cresterea preocuparii conform careia prieteniile adolescentilor de azi sunt mai putin serioase si un substitut inadecvat pentru cele din trecut care presupuneau prezenta personala", a declarat Stephanie Reich, profesor asociat UCI si coautor al studiului.

"Multe contacte intre adolescenti sunt mediate prin tehnologie si pot oferi prietenilor mai multe ocazii suplimentare decat in spatiile offline de a-si petreace timpul impreuna, de a-si impartasi gandurile si afisa afectiunea."

Reich, alaturi de doctorandul si autorul principal, Joanna Yau, au identificat sase caracteristici principale ale prieteniilor offline - dezvaluirea de sine, validarea, camaraderia, sprijinul, conflictul si rezolvarea conflictului - si au facut o paralela cu caracteristicile prieteniilor digitale. Avantajele si dezavantajele mediului cibernetic Reich si Yau au constatat ca schimburile digitale ofera mai multe beneficii in anumite zone si pot produce riscuri sporite in altele. In plus, contactul online imbunatateste camaraderia intre prieteni prin conversatii care pot continua pe parcursul zilei si a noptii fara a-a deranja pe ceilalti si ofera, de asemenea, mai mult timp pentru a-si controla emotiile si pentru a se calma inainte de a concepe si trimitere un raspuns la o remarca suparatoare. Pe de alta parte, prieteniile pot fi afectate de barfe si zvonuri, care se raspandesc mult mai rapid si mai departe prin spatiul cibernetic. Deci, mai degraba decat reducerea intimitatii i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro