Pentru imigratie. In contra multiculturalismului

Guvernul se straduieste din rasputeri si cheltuieste sume de bani care noua ni s-ar parea obscene, de la educatie, la programe de integrare si formare profesionala pana la muzee si centre culturale. Nu mai punem la socoteala ca sunt si vreo trei milioane de rusi - care o duc destul de bine -, dar exista si cel putin o jumatate de milion de arabi, in randurile carora cifrele sunt inca si mai dramatice.

acum 102 luni (10 Sep 2015)

Vor descoperi ca, din cauza unui mod gresit de a intelege toleranta al autoritatilor, vor trai in aceleasi conditii de servitute ca in tara de origine.

Am participat cu cativa ani in urma la un program organizat de guvernul german privind integrarea imigrantilor in zona capitalei, Berlin, deci stim ce vorbim. Guvernul se straduieste din rasputeri si cheltuieste sume de bani care noua ni s-ar parea obscene, de la educatie, la programe de integrare si formare profesionala pana la muzee si centre culturale. Dar Germania are o populatie de aproximativ patru milioane de turci, in randurile careia somajul era, acum cativa ani, de 40%. Ceea ce inseamna ca aproape jumatate din turcii din Germania traiesc de pe urma sistemelor sociale generoase. Nu mai punem la socoteala ca sunt si vreo trei milioane de rusi - care o duc destul de bine -, dar exista si cel putin o jumatate de milion de arabi, in randurile carora cifrele sunt inca si mai dramatice. Mizerie, blocuri supraaglomerate cu toate lucrurile expuse pe afara, grafitti si mici magazine de cartier. Daca ai norocul ca cineva sa-ti raspunda la intrebari, afli ca toti oamenii inghesuiti in aceste getto-uri traiesc din ajutoare sociale si din trafic de droguri si/sau de persoane. Ca traficul de droguri infloreste in astfel de zone nu-i asa o mare noutate. Si asta nu este o poveste care se intampla numai in Germania, ci peste tot in Occident, incepand din Canada, tara care a inventat multiculturalismul, si terminand cu "progresivele" state scandive. Ideea ca toate culturile sunt egale din punctul de vedere al valorilor si, in consecinta, tara gazda nu are nici un drept sa isi extinda jurisdictia asupra comunitatilor culturale diferite. La Berlin am auzit relatari despre femei/sotii carora nu li s-a permis sa iasa de ani buni din casa si servesc ca sclave sub ochii neputinciosi ai autoritatilor, care refuza sa intervina de teama sa nu jigneasca sentimentele religioase/culturale ale celor in cauza. Creeaza enclave cul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro