Pentru cine se fac liste negre. Si cum muta Dragnea tara pe alte sine | OPINIE

Asa ca a inceput ofensiva: impotriva sefei DNA, care indrazneste sa se apropie prea mult de el si de firmele lui, impotriva presei neprietenoase, impotriva magistratilor, prin modificarea legilor Justitiei, pentru a-i aduce sub tutela politica, impotriva celor din institutiile de forta care au curajul sa i se opuna, impotriva Bancii Nationale care nu vrea sa acopere golurile guvernarii.

acum 36 luni (6 Oct 2017)

Romania se intoarce la vremurile din perioada lui Adrian Nastase, in care presa era cumparata, constransa, santajata sa nu mai faca anchete si sa nu mai scrie impotriva liderului PSD. In care orice opozant era intimidat, orice magistrat cu ambitii de independenta era eliminat sau pus cu botul pe labe, in care institutiile lucrau aproape exclusiv in interesul unor grupuri de interese aflate in fruntea tarii.

Diferenta e ca Liviu Dragnea a preluat un sistem functional si concurential cu oameni obisnuiti sa nu li se sufle-n bors, pe care s-a straduit sa-l aduca la un numitor comun. Pentru Nastase a fost mult mai simplu, in primul rand fiindca era inconjurat de politicieni experimentati, artizani ai compromisurilor si arhitecti ai proiectarii portitelor legale, cu ajutorul carora grupurile infractionale de la putere sa se poata pune la adapost. Intre timp, anumite reguli europene au fost impuse, judecatorii si procurorii s-au scuturat de jugul politic, functionarii publici au evoluat, politicienii corupti au fost scosi din joc, aproape ca si doctorii incepusera sa nu mai ia mita. Ofiterii SRI nu mai sunt lasati sa lucreze la dosarele de coruptie, ministra de Interne nu-si mai lasa politistii sa participe la anchetele de coruptie, baietii tatuati si cu muschi il apara violent si la vedere pe Liviu Dragnea de jurnalisti si de protestatari inofensivi.

Liderul PSD nu mai vrea sa pastreze niciun fel de aparente, s-a saturat sa joace rolul pro-occidentalului civilizat, s-a saturat sa le raspunda frumos ambasadorilor occidentali, s-a saturat sa nu mai fie el insusi baronul de Teleorman. Asa ca a inceput ofensiva: impotriva sefei DNA, care indrazneste sa se apropie prea mult de el si de firmele lui, impotriva presei neprietenoase, impotriva magistratilor, prin modificarea legilor Justitiei, pentru a-i aduce sub tutela politica, impotriva celor din institutiile de forta care au curajul sa i se opuna, impotriva Bancii Nationale care nu vrea sa acopere golurile... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro