Pentru cine canta CucuveauaMov. Noi acuzatii lansate de Sebastian Ghita la adresa sefei DNA. DIICOT neaga ca deputatul ar fi dat declaratii

UPDATE 21:00 - Deputatul Sebastian Ghita a declarat, luni, dupa ce a stat o ora in sediul DIICOT, ca procurorii i-au cerut informatii legate de dosarul Black Cube, privind spionarea comunicatiilor si hartuirea familiei si a unor apropiati ai procurorului-sef al DNA, Codruta Kovesi, precizand ca va furniza datele solicitate de anchetatori. Dupa ce s-a autodenuntat la Parchetul General sustinand ca, alaturi de multi inalti functionari ai Guvernului Ponta, a masluit raportul tehnic de expertiza prin care s-a stabilit ca Laura Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat si a aratat ca era bun prieten cu sefa DNA, Sebastian Ghita a facut o noua mutare. Surse judiciare sustin insa ca DIICOT nu ancheteaza nimic legat de adresa de e-mail cucuveauamoc@gmail.com, iar Ghita a fost citat la DIICOT pentru ca in urma cu cateva saptamani a declarat ca stie cine se afla in spatele operatiunii Black Cube. Plagiatul lui Kovesi, in faza de dosar penal Parchetul General investigheaza modul in care Consiliul National de Etica a decis, acum 4 ani, ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat.

acum 45 luni (11 Oct 2016)

UPDATE 21:00 - Deputatul Sebastian Ghita a declarat, luni, dupa ce a stat o ora in sediul DIICOT, ca procurorii i-au cerut informatii legate de dosarul Black Cube, privind spionarea comunicatiilor si hartuirea familiei si a unor apropiati ai procurorului-sef al DNA, Codruta Kovesi, precizand ca va furniza datele solicitate de anchetatori. Oficiali ai DIICOT au spus, insa, pentru News.ro, ca Ghita nu a dat declaratii in acest caz, in timp ce surse judiciare au precizat ca audierea lui a fost reprogramata.

Deputatul a precizat ca a dat declaratie ca martor in dosarul Black Cube si ca a fost citat inca de saptamana trecuta. Audierea deputatului a fost reprogramata

Pe de alta parte, oficiali ai DIICOT au aratat, pentru News.ro, ca, desi a fost citat, Sebastian Ghita nu a dat declaratii, luni, in timp ce surse judiciare au precizat ca audierea lui a fost reprogramata.

Ghita a negat ca ar fi martor denuntator si a mai spus ca au fost audiate "persoane foarte importante" pana la acest moment. nu apare in dosar...", a spus Ghita, dupa ce, inainte de a intra in sediul DIICOT, a declarat ca procurorii verifica, probabil, daca "adresa secreta" de e-mail a Codrutei Kovesi, cucuveauamov@gmail.com, a fost sparta in cursul operatiunii Black Cube si daca astfel au fost aflate informatii secrete ale statului roman.

Oficiali ai DIICOT au spus, insa, pentru News.ro, ca adresa de e-mail pe care o invoca deputatul, "pana la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru".

***

"Razboiul" declansat de Sebastian Ghita sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, a ajuns la un nou nivel. Dupa ce s-a autodenuntat la Parchetul General sustinand ca, alaturi de multi inalti functionari ai Guvernului Ponta, a masluit raportul tehnic de expertiza prin care s-a stabilit ca Laura Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat si a aratat ca era bun prieten cu sefa DNA, Sebasti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro