Pentru a fi ales presedinte, Ponta mizeaza pe strategul lui Obama

Principalii inamici, luati la tinta In cadrul emisiunii "Sinteza zilei", Stewart a recurs la mai multe atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu si a lui Klaus Iohannis, acesta din urma fiind candidatul cu cele mai mari sanse, potrivit sondajelor, de a-l invinge pe Victor Ponta.

acum 116 luni (10 Sep 2014)

Invitat de doua ori la Antena 3, americanul Mitch Stewart va lucra strans cu echipa prezidentiabilului PSD.

Premierul Victor Ponta, care s-a anuntat si drept candidatul PSD pentru alegerile prezidentiale, a angajat un expert american in campanii electorale, care-i va coordona pe actualii consilieri ai politicianului roman. Informatia a fost furnizata de Antena 3, care l-a avut invitat pe Mitch Stewart, fondatorul companiei de consultanta "270 Strategies", in emisiunea "Sinteza zilei". Mass-media romaneasca nu a reusit, deocamdata, sa afle detaliile intelegerii dintre liderul PSD si consultantul care a lucrat si pentru echipa de campanie a lui Barack Obama, inclusiv care este valoarea contractului si cine plateste. Nici macar reprezentantii "270 Strategies" nu au fost mai transparenti, desi "Romania libera" a solicitat informatii cu privire la acordul dintre premierul Romaniei si Mitch Stewart.

Mitch Stewart a lucrat cu Barack Obama inca din 2007, iar dupa alegerile din 2008, cand actualul sef de stat american a obtinut primul mandat, consultantul a devenit director national al "Organizing for America", un organism dedicat sprijinirii politicilor prezidentiale, potrivit prezentarii de pe site-ul companiei "270 Strategies". Specialistul american a declarat ca a acceptat sa il ajute acum pe Victor Ponta dupa o intalnire cu acesta in urma cu o jumatate de an.

Principalii inamici, luati la tinta

In cadrul emisiunii "Sinteza zilei", Stewart a recurs la mai multe atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu si a lui Klaus Iohannis, acesta din urma fiind candidatul cu cele mai mari sanse, potrivit sondajelor, de a-l invinge pe Victor Ponta. Ideea este simpla: doar o polarizare a luptei prezidentiale pe axa "basism - antibasism" ar putea aduce PSD-ului un vot masiv, de proportiile celui inregistrat la referendumul din 2012.

De altfel, Mitch Stewart nu se afla la primul contact cu viata politica romaneasca. In urma cu un an, Miha... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro