Pentagonul anunta ca a ucis un important lider al Qaeda din Afganistan

Pentagonul anunta ca a ucis un important lider al Qaeda din Afganistan

Faruq al-Qatani, care a servit ca lider al Qaeda in nord-estul Afganistanului si a fost insarcinat de catre conducerea grupului sa restabileasca adaposturi sigure in tara, a fost ucis in 23 octombrie intr-o lovitura militara in Kunar, a afirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook.

acum 87 luni (5 Nov 2016)

Faruq al-Qatani, care a servit ca lider al Qaeda in nord-estul Afganistanului si a fost insarcinat de catre conducerea grupului sa restabileasca adaposturi sigure in tara, a fost ucis in 23 octombrie intr-o lovitura militara in Kunar, a afirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook. El a declarat ca Pentagonul inca evalueaza rezultatul unei lovituri militare separate, din aceeasi zi, care vizeaza un alt lider al Qaeda din Afganistan, Bilal al-Utabi. Cetatean al tarii Qatar, el a fost, de asemenea, acuzat de implicare in comploturi care vizau Europa.

Liderul al-Qaida, care a avut legaturi de lunga durata cu Osama ben Laden, s-a stabilit in Afganistan incepand cu anul 2009. Se crede ca el a fost, de asemenea, cel care a condus un batalion al Qaida acolo de la mijlocul anului 2010.

Purtatorul de cuvant al guvernului afgan, Abdul Ghani Mosamem, a declarat ca 15 insurgenti au fost ucisi in operatiunea din 23 octombrie, in provincia Kunar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro