Pensionarul mitraliera din Madulari. Ce arsenal impresionant au gasit politistii in casa unui batran de 68 de ani

Pensionarul mitraliera din Madulari. Ce arsenal impresionant au gasit politistii in casa unui batran de 68 de ani

Este vorba de 268 de capse pentru confectionarea cartuselor de vanatoare, aproximativ 0,5 kilograme de pulbere exploziva, peste 1,5 kilograme de bile metalice, cu dimensiunea mai mare de 5 mm, interzise la detinere, 3 cartuse de vanatoare confectionate artizanal, cu proiectil unic, 1 dispozitiv tip sertizator, precum si trei dispozitive metalice, toate folosite la confectionarea artizanala a cartuselor de vanatoare.

acum 77 luni (6 Oct 2017)

Politistii au constatat ca barbatul pastra componentele a doua arme de vanatoare, pe care le detine in mod legal, in conditii necorespunzatoare, nefiind asigurate in conformitate cu prevederile legale. Este vorba de 268 de capse pentru confectionarea cartuselor de vanatoare, aproximativ 0,5 kilograme de pulbere exploziva, peste 1,5 kilograme de bile metalice, cu dimensiunea mai mare de 5 mm, interzise la detinere, 3 cartuse de vanatoare confectionate artizanal, cu proiectil unic, 1 dispozitiv tip sertizator, precum si trei dispozitive metalice, toate folosite la confectionarea artizanala a cartuselor de vanatoare.

Politistii au deschis un dosar penal pe numele barbatului, in care se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de "nerespectarea regimului armelor si munitiilor" si "nerespectarea regimului materiilor explozive", infractiuni prevazute de Codul penal.

De asemenea, pentru neasigurarea corespunzatoare a armelor si munitiei aferente acestora, politistii l-au sanctionat contraventional pe barbat, cu amenda in cuantum de 5.000 de lei si i-au anulat dreptul de detinere, port si folosire a armelor si munitiilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro