Pensiile speciale ale politistilor si militarilor se vor rediscuta, joi, la Guvern. Specialistii din cadrul MAI si MApN pregatesc draftul unei Ordonante in acest sens

Nu mai exista nicaieri pe planeta asta o situatie, o tara, un loc, unde cand iesi la pensie sa iei de la locul de munca mai multi bani decat luai cand munceai, sa iesi la pensie la varste de pana la 50 de ani pe acest algoritm.

acum 74 luni (2 Aug 2017)

Angajatii de la Interne si de la MApN sunt vizati de un nou proiect legislativ.

Premierul Mihai Tudose a explicat, luni, la Antena 3, ca situatia pensiilor speciale trebuie rezolvata pentru ca este o problema de "moralitate", iar Executivul trebuie sa-si asume stingerea acestui "incediu" inainte de a fi prea tarziu, dand insa asigurari ca nu vor scadea veniturile pentru cei cu pensii in plata

"Avem de repus in lucrurile firesti niste derapaje din ultimii ani. Nu mai exista nicaieri pe planeta asta o situatie, o tara, un loc, unde cand iesi la pensie sa iei de la locul de munca mai multi bani decat luai cand munceai, sa iesi la pensie la varste de pana la 50 de ani pe acest algoritm. Nu vorbesc numai de impactul bugetar, vorbesc de moralitate", a spus premierul.

Tudose a afirmat ca nu se vor pierde bani pentru cei care au castigat deja niste drepturi, insa sistemul trebuie repus in functiune pentru viitor.

"O sa iasa, hai sa facem curat, ca altfel inchidem ochii, ne facem ca nu vedem, nu ne asumam sa facem curatenie si la un moment dat o sa ne trezim ca nu mai avem solutie. (...) Ca un incendiu, ne asumam ca il stingem acum sau il lasam sa arda tot ce se poate arde si la un moment dat sa constatam ca nu il mai putem stinge", a afirmat el.

Tudose a spus ca schimbarile nu vor fi facute "peste noapte", ci proiectul se va afla in dezbatere. El a mai explicat ca cea mai mare problema este in cazul militarilor, in schimb magistratii, care au un statul special, vor face subiectul unei alte discutii.

Citeste si: Proiectul de modificare a pensiilor militare decimeaza conducerea institutiilor de forta. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro