Peninsula Coreea, in alerta de razboi. Consiliul de Securitate al ONU se intruneste la cererea SUA

Cei o suta de senatori americani au participat miercuri seara in Cladirea Eisenhower de langa Casa Alba la o reuniune de informare exceptionala despre Coreea de Nord, in prezenta sefilor militari, ai serviciilor de informatii si ai diplomatiei. Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, va condce, azi, o intalnire ministeriala a Consiliului de Securitate al ONU, in care se vor propune masuri mai dure pentru Coreea de Nord, ce ar putea include embargo asupra petrolului, interzicerea companiei aeriene de stat, interceptarea vapoarelor de tip cargo si sanctionarea bancilor chinezesti sau a altora, care colaboreaza cu Phenianul.

acum 43 luni (28 Apr 2017)

Cei o suta de senatori americani au participat miercuri seara in Cladirea Eisenhower de langa Casa Alba la o reuniune de informare exceptionala despre Coreea de Nord, in prezenta sefilor militari, ai serviciilor de informatii si ai diplomatiei.

Briefingul a fost condus de seful Pentagonului, James Mattis, secretarul de Stat, Rex Tillerson, directorul serviciilor americane de informatii, Dan Coats, si de generalul Joseph Dunford, seful Statului Major Interarme.

Sedinta secreta

Senatorii si reprezentantii Administratiei Trump au discutat, cu usile inchise, despre raspunsul pe care SUA trebuie sa-l dea regimului stalinist din Coreea Nord, pe fondul tensiunilor provocate de testele nucleare si balistice.

Secretarul de Stat, Rex Tillerson, secretarul Apararii, James Mattis si directorul serviciilor nationale de informatii au descris Coreea de Nord ca fiind "o amenintare urgenta la adresa securitatii nationale si o prioritate in plan politic extern".

Presedintele Donald Trump a ordonat in urma cu doua saptamani grupului de lupta al portavionului USS Carl Vinson sa navigheze spre peninsula Coreea, ca raspuns fata de continuarea regimului de face teste balistice si nucleare, in ciuda repetatelor atentionari din partea comunitatii internationale, ceea ce a dus la exarcebarea tensiunilor dintre Phenian si Washington.

Grupul USS Carl Vinson, insotit si de doua distrugatoare japoneze, Samidare si Ashigara, se afla in apropiere de peninsula coreeana. Submarinul nuclear USS Michigan, cu 150 de rachete Tomahawk, a acostat deja in Coreea de Sud, unde se desfasoara si scutul antiracheta american THAAD.

Phenianul ameninta ca va scufunda "animalul scarbos"

Coreea de Nord a amenintat ca va scufunda navele japoneze si portavionul USS Carl Vinson, pe care l-a comparat, conform limbajului "mitic" folosit de regim, cu "un animal scarbos", care trebuie distrus cu o singura lovitura, pentru a demonstra uriasa for... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro