Penalii care vor capul ministrului Justitiei

Motiunea simpla, intitulata "Drepturile omului nu sunt un lux", dezbatuta luni de Camera Deputatilor, a fost initiata de ALDE, dar a fost semnata si de parlamentari de la PSD sau UDMR. Initiatorii mai sustin ca "daca nu va fi inlaturata neintarziat de catre seful Guvernului din orice pozitie de decizie publica" inseamna ca ministrul Justitiei "nu a facut altceva decat sa exprime prin aceasta declaratie si prin OUG o filosofie asupra drepturilor si libertatilor individului care este impartasita de intregul Guvern". Acesta a fost acuzat de procurori de abuz in serviciu pentru ca, in calitate de ministru de Finante, a initiat o ordonanta de urgenta pentru a proteja interesele unei firme.

acum 82 luni (4 Apr 2016)

Motiunea simpla, intitulata "Drepturile omului nu sunt un lux", dezbatuta luni de Camera Deputatilor, a fost initiata de ALDE, dar a fost semnata si de parlamentari de la PSD sau UDMR. Parlamentarii critica afirmatia facuta de Raluca Pruna, dupa adoptarea ordonantei de urgenta privind interceptarile: "OUG adoptata vineri nu restrange drepturi si libertati, ci tocmai le face efective. Semnatarii cer demisia ministrului Justitiei careia ii reproseaza si faptul ca, prin ordonanta mentionata, serviciile secrete primesc dreptul de a face cercetare penala. Initiatorii mai sustin ca "daca nu va fi inlaturata neintarziat de catre seful Guvernului din orice pozitie de decizie publica" inseamna ca ministrul Justitiei "nu a facut altceva decat sa exprime prin aceasta declaratie si prin OUG o filosofie asupra drepturilor si libertatilor individului care este impartasita de intregul Guvern".

Dragnea nu, Ponta da

Desi liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca social-democatii nu sustin demersul initiat de Calin Popescu Tariceanu, printre semnatari se numara si sase parlamentari PSD.

Unul dintre acestia este chiar fostul premier Victor Ponta, trimis in judecata de DNA, pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, alaturi de alte patru persoane, intre care senatorul Dan Sova si directorul Complexului Rovinari. Printre cei care ii cer, prin motiune, premierului Ciolos, schimbarea Ralucai Pruna se numara si deputatul PSD, Sebastian Ghita, cercetat pentru mai multe infractiuni, printre care dare de mita, santaj si cumparare de influenta. Motiunea a fost semnata si de Marius Manolache (PSD), urmarit penal in dosarul "Realitatea TV". Manolache este finul prmeierului Victor Ponta si este autorul mai multor propuneri controversate de modificare a Codului Penal. Acesta a fost acuzat de procurori de abuz in serviciu pentru ca, in calitate de ministru de Finante, a initiat o ordonanta de urg... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro