Pelinul, planta-medicament care curata tot organismul. Metode perfecte de a ameliora afectiuni hepatice si diabetice

Pelinul, planta-medicament care curata tot organismul. Metode perfecte de a ameliora afectiuni hepatice si diabetice

Dintre produsele pe baza de pelin mai trebuie amintite pulberea din frunze uscate, recunoscuta pentru efectele sale febrifuge si vermifuge si siropul digestiv si vermifug (pregarat din 150 g varfuri inflorite la 1000 ml apa fiarta si 500 g miere). Pelinul si-a demonstrat calitatile terapeutice si in uz extern, putand fi folosit in bai locale, dar si sub forma de comprese cu decoct pentru tratarea ranilor greu vindecabile, ulceratii ale pielii si intepaturi de insecte, precum si sub forma de cataplasme puse pe luxatii si umflaturi.

acum 70 luni (17 Nov 2016)

"Este un tonic amar, emanagog si antihelmitic, colagog, antibacterian, antiseptic, schizoticid. Calitatile pelinului (pelinul alb) sunt date de principiile sale amare (absintina, artabsina, anabsintina, etc), ulei volatil, vitaminele B6 si C, substante de natura carotenoidica, fitosteroli, lactone, acizi organici, si nu numai ", explica, pentru Adevarul, fitoterapeutul Elena Badea. Pelinul s-a dovedit a fi un bun remediu si in tratamentul ficatului si al bilei, dar si in tratarea diabetului, aceasta planta avand si calitati depurative", explica specialistul.

In plus, pelinul intareste imunitatea organismului si tocmai de aceea specialistul il recomanda si in tratamentul pneumoniei si gripei.

Cum il putem folosi

Cea mai la indemana de preparat este infuzia de pelin. "Avem nevoie de una-doua lingurite de frunze uscate, la o cana de apa clocotita. Se recomanda consumul a doua ceaiuri pe zi, inainte de mese, pentru stimularea poftei de mancare sau dupa mese, pentru alte afectiuni din randul celor amintite", spune Elena Badea. "Se administreaza cate 15-20 picaturi intr-o infuzie de menta indulcita cu miere de albine, cu 30 minute inainte de mese, ca aperitiv", recomanda specialistul. Avem nevoie de cca 30 g varfuri inflorite care se pun la macerat intr-un litru de vin alb. Se consuma ca aperitiv si tonic, cate un paharel inainte de mese sau ca digestiv, dupa mese.

Dintre produsele pe baza de pelin mai trebuie amintite pulberea din frunze uscate, recunoscuta pentru efectele sale febrifuge si vermifuge si siropul digestiv si vermifug (pregarat din 150 g varfuri inflorite la 1000 ml apa fiarta si 500 g miere).

Pelinul si-a demonstrat calitatile terapeutice si in uz extern, putand fi folosit in bai locale, dar si sub forma de comprese cu decoct pentru tratarea ranilor greu vindecabile, ulceratii ale pielii si intepaturi de insecte, precum si sub forma de cataplasme puse pe luxatii si umflat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro