Pelerinii lui Arsenie Boca lasa in urma munti de gunoaie si rauri de bani. "Unii nu respecta regulile bunului simt decat in fata mormantului parintelui"

Pelerinii lui Arsenie Boca lasa in urma munti de gunoaie si rauri de bani.

Zecile de mii de pelerini care ajung saptamanal la Manastirea Prislop, unde se afla locul de veci al parintelui Arsenie Boca, lasa in apropierea acesteia o mizerie sufocanta. Pe langa lipsa de civilizatie manifestata de multi dintre pelerinii care vin sa se roage la mormantul parintelui Arsenie Boca si apoi scapa de gunoaiele menajere in zona manastirii, cei de la firma de salubrizare care deserveste si Hategul dau vina pe comerciantii cu tarabe. Manastirea Prislop, devenita celebra datorita faptlui ca aici a slujit si a fost inmormantat parintele Arsenie Boca, se afla la aproximativ 10 kilometri de orasul Hateg si la 20 de kilometri de Hunedoara, apartinand de satul Silvasul de Sus (Hateg).

acum 68 luni (29 Jun 2015)

Zecile de mii de pelerini care ajung saptamanal la Manastirea Prislop, unde se afla locul de veci al parintelui Arsenie Boca, lasa in apropierea acesteia o mizerie sufocanta. Padurile si dealurile care inconjoara asezarea sunt impanzite de gunoaie, iar reprezentantii firmei de salubritate care se ocupa, mai mult voluntar, de strangerea lor, pentru ca multe sunt aruncate pe terenuri private, sustin ca fac fata cu greu fenomenului.

"Numai astazi am strans din zona Manastirii Prislop circa 50 - 60 de metri cubi de gunoaie, care sunt transportate cu mai multe masini la groapa de gunoi. Multe sunt aruncate de vizitatori pe marginea drumului dintre Silvasul de Sus si manastire, pe dealuri si in padure, dar si in zona unde se afla tarabele comerciantilor. Pelerinii si comerciantii care genereaza acest gunoi nu prea tin cont de munca noastra, iar in scurt timp dupa ce plecam, apar din nou probleme", a afirmat Eugen Maris, administratorul societatii de salubrizare Bucura Prest.

Pe langa lipsa de civilizatie manifestata de multi dintre pelerinii care vin sa se roage la mormantul parintelui Arsenie Boca si apoi scapa de gunoaiele menajere in zona manastirii, cei de la firma de salubrizare care deserveste si Hategul dau vina pe comerciantii cu tarabe.

Gunoiul care depaseste aceasta cantitate si cel provenit de la tarabagii care nu au tomberoane este arunca de multe ori in padure sau pe un deal din vecinatatea manastirii, in spatele tarabelor. Rampa de gunoi improvizata la cateva sute de metri de locul de veci al parintelui Arsenie Boca a devenit o atractie pentru maidanezi si pentru animalele salbatice, insa nimeni nu tine cont de ea. Paraul care traverseaza curtea, ochiul de apa din vecinatatea bisericii, copacii din jurul mormantului parintelui Arsenie Boca, rapa pe marginea careia pelerinii ajung la pesterea Sfantului Ioan de la Prislop, schitul calugarului si zidul de piatra al biserici, cu toate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro