Peisaj de ferma zootehnica intr-un oras important din Romania: turme de capre pe bulevard si vaci la pascut in scuaruri

Peisaj de ferma zootehnica intr-un oras important din Romania: turme de capre pe bulevard si vaci la pascut in scuaruri

In cele din urma, Politia locala l-a gasit si l-a amendat pe proprietarul vacilor (un cetatean dintr-o localitate aflata la 40 de kilometri de Galati, care a inchiriat, chiar de la Primaria Galati, o pasune de la marginea orasului), insa o parte din gazon a fost distrus de copitele vacilor.

acum 27 luni (15 Dec 2017)

Galatiul, al saselea oras ca populatie din Romania, tinde sa ia un aspect de ferma zootehnica dupa ce, in ultima vreme, mai multe turme de animale domestice au putut fi observat pe bulevardele importante ale urbei.

In urma cu cateva zile, un galatean cu ochiul format a surprins si fotografiat, pe bulevardul Brailei (la iesirea din Galati catre DN 2B, spre Sendreni-Tecuci), o ditamai turma de capre, format din circa 100 de exemplare, care ocupa o banda de mers a bulevardului si pastea pe santul limitrof.

Acum, ce-i drept, si pastorul pare sa aiba dreptate, caci desi amintita banda de verdeata figureaza in evidentele Primariei Galati ca spatiu verde (caz in care te-ai astepta sa fie acolo gazon si flori) este de fapt un imas plin de balariile preferate ale caprelor. Pe scuarul dintre sensurile de mers, pe care tocmai se pusese un gazon de cateva mii de euro a fost surprinsa o cireada de vaci care pasteau tacticos.

Vaci pe Bulevardul Galati FOTO Grupul Soferilor din Galati/Faceobook

Chestionat de media in privinta bovinelor ce pasc spatiile verzi, directorul Gospodarie Urbana s-a delimitat de situatie, afirmand ca responsabilitatea institutiei pe care o conduce este sa ingrijeasca spatiile verzi si nu sa le apere de vaci.

In cele din urma, Politia locala l-a gasit si l-a amendat pe proprietarul vacilor (un cetatean dintr-o localitate aflata la 40 de kilometri de Galati, care a inchiriat, chiar de la Primaria Galati, o pasune de la marginea orasului), insa o parte din gazon a fost distrus de copitele vacilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro