Pedofilul karatist care ar putea fi eliberat prin ordonanta gratierii. A violat doua fetite, de 9 si 10 ani, pe care le antrena

Articolul 2 al proiectului de Ordonanta pentru gratierea unor pedepse prevede ca persoanele cu vasta peste 60 de ani beneficiaza de o reducere a pedepsei la jumatate. Incarcerat din data de 01.10.2012, cu patru ani si jumatate executati, Ivascu poate fi eliberat conditionat in baza prevederii legale care spune ca "in cazul condamnatului care a implinit varsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea conditionata, dupa executarea efectiva a jumatate din durata pedepsei, in cazul inchisorii ce nu depaseste 10 ani, sau a cel putin doua treimi din durata pedepsei, in cazul inchisorii mai mari de 10 ani".

acum 87 luni (24 Jan 2017)

Articolul 2 al proiectului de Ordonanta pentru gratierea unor pedepse prevede ca persoanele cu vasta peste 60 de ani beneficiaza de o reducere a pedepsei la jumatate. "Se gratiaza in parte : cu 1/2 pedepsele cu inchisoare aplicate persoanelor care au implinit varsta de 60 ani, femeilor insarcinate (gravide) sau persoanelor care au intretinere minori cu varsta de pana la 5 ani", se arata in propunerea Ministerului Justitiei.

Astfel, indiferent de infractiunea comisa, un condamnat poate beneficia de o reducere a pedepsei la jumatate daca a implinit peste 60 de ani, cu conditia sa nu fie recidivist.

Instructorul de karate pedofil

Unul dintre beneficiarii "ordonantei Dragnea" poate fi Dan Ion Parvan, instructorul de karate condamnat la 13 ani de inchisoare pentru ca a violat doua fetite de 9 si 10 ani pe care le antrena. Infractiunea de pornografie infantila a fost savarsita in concurs real cu infractiunile de viol si coruptie sexuala, astfel ca instructorul de karate nu este considerat recidivist, putand beneficia linistit de prevederile ordonantei de urgenta care ar urma sa ii reduca pedeapsa la jumatate.

Ramas in urma gratierii cu o pedeapsa de 6 ani si jumatate si incarcerat din data de 18.09.2012, pedofilul are executati mai mult de patru ani, putand fi eliberat conditiona, in baza legii care prevede ca persoanele cu varsta peste 60 de ani pot fi eliberate dupa ce au executat jumatate din pedeapsa. Fara ordonanta privind gratierea, pedofilul ar urma sa beneficieze de eliberare conditionata abia din primavara anului 2019, cand ar avea executat jumatate din pedeapsa de 13 ani.

Cantorul criminal

Un alt infractor periculos care ar putea beneficia de ordonanta de gratiere, daca aceasta intra in vigoare, este Ion Ivascu (61 de ani). Fost cantor al unei biserici din Lugoj, Ivascu a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro