Pedeapsa redusa cu 12 ani pentru un barbat care si-a omorat cumnatul si l-a ingropat in gradina

Pedeapsa redusa cu 12 ani pentru un barbat care si-a omorat cumnatul si l-a ingropat in gradina

Mihai Ureche, de 40 de ani, din comuna Frumosu, a fost condamnat, in lipsa, la 20 de ani de inchisoare pentru omor calificat. La data de 10 aprilie 2015, politistii l-au oprit pe strada pe Mihai Gheorghe Ureche, iar dupa ce l-au identificat au concluzionat ca acesta este cautat in Romania pentru ca are de ispasit o pedeapsa de 20 de ani pentru crima, arestandu-l imediat. O crima care timp de 13 ani nu a fost descoperita La sfarsitul lunii martie a anului 2015, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe inculpatul Mihai Gheorghe Ureche la 20 de ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de omor.

acum 52 luni (1 Jun 2017)

Mihai Ureche, de 40 de ani, din comuna Frumosu, a fost condamnat, in lipsa, la 20 de ani de inchisoare pentru omor calificat. Tribunalul Suceava rejudecat dosarul si l-a condamnat pe Ureche la doar opt ani de inchisoare. Judecatorii suceveni si-au motivat decizia precizand ca Ureche si-a recunoscut fapta, judecarea sa a fost facuta la 18 ani distanta de la comiterea omorului si ca intre timp cazierul sau a fost unul curat.

"Instanta are in vedere ca fapta de care inculpatul este acuzat a avut loc la data de 28/29 august 1999, fiind judecat la aproximativ 18 ani de la data comiterii acesteia, iar asa cum s-a retinut definitiv prin decizia nr. 322 din 30.03.2016 a Curtii de Apel Suceava, comportamentul inculpatului nu poate fi retinut ca fiind una din cauzele care sa fi condus la o durata excesiva a procedurilor", au motivat judecatorii suceveni.

La mijlocul lunii martie 2017, Tribunalul Suceava a dispus redeschiderea procesului penal privind inculpatul Mihai Gheorghe Ureche, de 40 de ani, din comuna suceveana Frumosu, condamnandu-l pe acesta la opt ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor.

In primavara anului 2015, carabinierii italieni au pus mana pe Mihai Gheorghe Ureche, pe numele caruia era emis un mandat european de arestare pentru omor.

Cei de la Interpol au primit informatii cu privire la faptul ca Mihai Gheorghe Ureche se afla in Italia, mai precis pe coasta de sud a Marii Tireniene. Dupa cateva zile de la inceperea cautarilor, politistii din Paola au depistat o persoana care se potrivea descrierii trimise de cei de la Interpol si astfel carabinierii italieni au dispus urmarirea acesteia.

La data de 10 aprilie 2015, politistii l-au oprit pe strada pe Mihai Gheorghe Ureche, iar dupa ce l-au identificat au concluzionat ca acesta este cautat in Romania pentru ca are de ispasit o pedeapsa de 20 de ani pentru crima, arestandu-l i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro