Pe mana cui am pierdut? Cine sunt vinovatii pentru esecul dureros suferit de Romania cu Ungaria

Pe mana cui am pierdut? Cine sunt vinovatii pentru esecul dureros suferit de Romania cu Ungaria

Visul frumos al Romaniei s-a ruinat pe podeaua salii din Debrecen, unde 4.000 de maghiari si 1.000 de romani s-au luptat sa-si sustina favoritele. La scorul de 18-16 pentru nationala noastra, cand mai erau noua minute de joc, antrenorul Gheorghe Tadici a cerut neinspirat un time-out, care, in loc sa le motiveze si mai mult pe jucatoare, le-a scos efectiv din mana. La fel cum se intampla in gimnastica, unde diferenta intre aur si argint poate fi de un centimetru, la fel e si in handbal, unde diferenta intre locul 1 si locul 10 poate fi doar de un gol. Insa, indiferent de rezultatul acestor jocuri, imi doresc sa vad de la fetele noastre determinare si dorinta de victorie", a adaugat Dedu.

acum 85 luni (14 Dec 2014)

Visul frumos al Romaniei s-a ruinat pe podeaua salii din Debrecen, unde 4.000 de maghiari si 1.000 de romani s-au luptat sa-si sustina favoritele. Si din pacate, finalul si deznodamantul meciului sunt crampeie dintr-un film pe care l-am mai vazut. Romania a avut victoria in mana, dar a pierdut dupa o serie de evenimente aparent inexplicabile.

Inceputul de meci a fost foarte incalcit si tensionat. Jocul s-a desfasurat sub aceleasi coordonate pe durata primei reprize, terminata cu un avantaj de doua goluri in favoarea maghiarelor, 10-8. In actul secund, tricolorele au iesit mult mai motivate de la cabine si au reusit egalarea in minutul 38, dupa care au trecut la timona. Romania a fost prima data in avantaj in minutul 40 si s-a tinut ulterior la doua lungimi distanta de Ungaria.

De ce a cerut Tadici time-out-uri?

La scorul de 18-16 pentru nationala noastra, cand mai erau noua minute de joc, antrenorul Gheorghe Tadici a cerut neinspirat un time-out, care, in loc sa le motiveze si mai mult pe jucatoare, le-a scos efectiv din mana. Gazdele au anulat avantajul nostru in minutul 55 si apoi au trecut in avantaj cu trei minute inainte de final, 20-19. Romania a beneficiat si de o superioritate numerica in ultimele doua minute, iar Tadici a cerut inca un time-out in secundele de final, dar totul a fost in zadar, deoarece tricolorele n-au reusit nici macar sa egaleze.

Selectionerul este socotit de fani principalul vinovat pentru esecul Romaniei. Gheorghe Tadici are 62 de ani si o vasta experienta, dar metodele sale sunt considerate invechite. Cu Tadici la timona, Romania a fost vice-campioana mondiala in 2005, cea mai mare performanta a handbalul feminin romanesc din ultimii ani (Romania a fost campioana mondiala in 1956,1960 si 1962 si vice-campioana mondiala in 1973 si 2005).

Arbitrii au gresit impotriva noastra

Daca suporterii il pun ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro