Pe drumul spre partie, cel mai ieftin e cu trenul. Ce tarife practica transportatorii pe calea ferata si pe sosele

Pe drumul spre partie, cel mai ieftin e cu trenul. Ce tarife practica transportatorii pe calea ferata si pe sosele

Pe ruta Bucuresti-Brasov, spre exemplu, transportatorii feroviari - aflati intr-o concurenta acerba - percep tarife de la 30 de lei (Softrans, cu vestitul "tren SF" Hyperion) la 40 de lei (Regiotrans). Pentru statiunile de pe Valea Prahovei, Softrans este din nou liderul pietei la preturile biletelor de transport (Bucuresti-Sinaia sau Bucuresti-Predeal), cu 25 de lei, urmat de CFR Calatori (27,7 lei), Regiotrans (30 de lei).

acum 82 luni (21 Jan 2016)

Pe ruta Bucuresti-Brasov, spre exemplu, transportatorii feroviari - aflati intr-o concurenta acerba - percep tarife de la 30 de lei (Softrans, cu vestitul "tren SF" Hyperion) la 40 de lei (Regiotrans).

Transportatorul de stat, CFR Calatori, are o oferta numita "Trenurile Zapezii", cu 35 de lei pentru un bilet pe ruta Bucuresti-Brasov, oferta care se acceseaza, insa, numai in anumite conditii.

Pe aceeasi ruta, transportatorii rutieri au cam pierdut lupta cu concurenta feroviara, percepand tarife de 44-45 de lei, in conditiile unei calatorii mai putin comode si mult mai riscante.

In fine, cu un automobil costurile de transport se apropie de sumele percepute de feroviari, dar numai cu conditia ca acel automobil sa fie ocupat de patru persoane.

Pentru ruta Brasov - Poiana Brasov, regia locala de transport (RATBV) pune la dispozitie Linia 20, cu un pret de 5 lei/calatorie. Asadar, cea mai ieftina varianta Bucuresti - Poiana Brasov este cu trenul si cu autobuzele RATBV, costul total dus-intors fiind ceva mai mic de 80 de lei.

Pentru statiunile de pe Valea Prahovei, Softrans este din nou liderul pietei la preturile biletelor de transport (Bucuresti-Sinaia sau Bucuresti-Predeal), cu 25 de lei, urmat de CFR Calatori (27,7 lei), Regiotrans (30 de lei).

Pentru Bucuresti-Petrosani (de unde se acceseaza statiunile din Parang si Straja), pretul este redus la 58,9 lei numai pentru doua dintre garnituri, restul fiind tarifate cu 78,5 lei.

Aceleasi tarife (58,9 lei la "Trenurile Zapezii", respectiv 78,5 lei la celelalte) sunt percepute si pe ruta Bucuresti - Piatra Neamt, iar pe ruta Bucuresti - Vatra Dornei tarifele sunt de 75,7 lei la "Trenurile Zapezii" si de 101 lei la celelalte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro