Pe cine mai trage Dan Sova dupa el?

Cazul Sova, la Comisia juridica Anterior, DNA ceruse predarea tuturor inscrisurilor intocmite de Senat in anii 2014 si 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie in perioada respectiva, precum si documentele in cazul senatorului Dan Sova.

acum 60 luni (27 May 2015)

Senatul va oferi DNA toate inscrisurile intocmite in 2014 si 2015 de Comisia pentru regulament, in adresa fiind mentionat numarul dosarului lui Dan Sova.

Solicitarea DNA dateaza din 21 mai si are ca termen ziua de astazi. Cum in trecut senatorii s-au aratat reticenti in a trimite procurorilor documentele solicitate, DNA a avertizat in adresa ca un eventual refuz ar reprezenta "infractiunea de obstructionare a justitiei". Presedintele Comisiei pentru regulament, Sebastian Grapa (PNL), a explicat ca "exista in preambulul adresei facute catre Senat numarul de dosar al senatorului Sova". Grapa si-a exprimat opinia ca procurorii ar putea fi interesati sa vada daca au existat solicitari anterioare de modificare a regulamentului in functie cu Constitutia si nu au fost duse la indeplinire.

Cazul Sova, la Comisia juridica

Anterior, DNA ceruse predarea tuturor inscrisurilor intocmite de Senat in anii 2014 si 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie in perioada respectiva, precum si documentele in cazul senatorului Dan Sova.

Tot ieri, Biroul Permanent al Senatului a decis sa trimita decizia CCR in cazul Sova la Comisia juridica, fixand un termen de o saptamana. Judecatorii CCR au decis, saptamana trecuta, ca hotararea Senatului prin care nu s-a incuviintat retinerea si arestarea senatorului PSD Dan Sova este neconstitutionala. Variantele vehiculate sunt un nou vot in Senat sau adoptarea unei hotarari prin care se incuviinteaza cererea de retinere si arestare, pentru ca hotararea initiala a fost neconstitutionala.

Inainte de sedinta Biroului Permanent, in interiorul PSD aparusera discutii neoficiale despre scenariul demisiei lui Dan Sova din Senat, care l-ar lasa fara imunitate, dar i-ar scuti pe social-democrati de continuarea scandalului public. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro