Pe cine mai minte Victor Ponta?

Pe cine mai minte Victor Ponta?

"Potrivit DNA, in 2012, Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, ca o companie de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta (Blue Air - n.r.) sa deschida noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor functionari din cadrul (CNADNR) astfel incat sa fie facute in termen platile aferente contractelor incheiate cu firma omului de afaceri".

acum 99 luni (14 Jun 2015)

>

Inainte ca motiunea de cenzura sa fie votata, domnul Victor Ponta a vorbit cu jurnalistii francezi de la L'Express despre viitor si trecut. Inca nu apucase sa fuga la Baku, in aceeasi tribuna cu Vladimir Putin, ca sa raspunda si la intrebarile despre atasamentul sau euroatlantic in conditiile in care se afiseaza la manifestari unde participa doar lideri autoritari sau dictatori din Est. Dar cum a incercat sa ii abureasca pe francezi, la ce exercitii ieftine de retorica si manipulare a recurs domnul Ponta de data asta?

"Nici un membru al cabinetului meu nu a fost acuzat de coruptie pentru un act care a fost comis in timpul mandatului ministerial. Ministrul de Finante (Darius Valcov - nota mea) este acuzat de un delict pe care l-a comis pe cand era primar, acum 5 ani", le explica metodic Victor Ponta jurnalistilor francezi.

Poate ca, privind doar la unele televizoare, Victor Ponta a ramas cu impresia ca Darius Valcov e acuzat ca a luat bani doar in calitate de primar. "Potrivit DNA, in 2012, Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, ca o companie de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta (Blue Air - n.r.) sa deschida noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor functionari din cadrul (CNADNR) astfel incat sa fie facute in termen platile aferente contractelor incheiate cu firma omului de afaceri". Mai mult, procurorii il acuza pe actualul europarlamentar ca ar ar fi primit de la Nelu Iordache 200.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor decidente din cadrul CNADNR". Domnul Silaghi se bucura deocamdata de imunitatea de europarlamentar dar aici nu e vorba de trimitere in judecata sau condamnare. Pentru ca Victor Ponta le spune francezilor ca "nici un membru al cabinetului sau nu a fost acuzat de coruptie". Le spune ca "ministrul justitiei si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro