Pe cine alegi? Ovidiu Raetchi, candidatul PNL pentru Primaria Sectorului 5: Administratia a trait intr-o sminteala cvasi-generalizata din 2004 incoace

Ovidiu Raetchi: Sunt parlamentar de trei ani şi jumătate, timp in care am propus in jur de 60 de proiecte de lege. In acest moment, sunt deputat de Diaspora, intr-un colegiu in care reprezint romanii din Orientul Mijlociu, inclusiv militarii din teatrele de operaţiuni, motiv pentru care fac parte din Comisia pentru Aparare şi din Comisia pentru Romanii de Pretutindeni. O.R.: Cand ai pe mană sute de milioane de euro - vorbim de perioade in care DNA nu exista in forma de azi - iţi pierzi reperele, uiţi limitele. Echipa de acolo să fie formată din profesionişti, cu proceduri matematice de inregistrare a plangerilor, de soluţionare şi de raportare. Citiți și celelalte interviuri ale campaniei Rl "Pe cine alegi?": Roxana Wring, candidata USB pentru funcția de primar in Sectorul 3: Șase din șapte primari ai Bucureștiului au dosare la DNA Cristina Pocora, candidata PNL pentru Primăria Sectorului 3: Nu este deloc confortabil să trăiesc intr-o societate in care acţiunile DNA sunt repere pentru scena politicăniscule|small slender|small insignificant|small gaze|look stare|look view|look inspect|look glance|look announce|say ." ?" !"

acum 46 luni (1 May 2016)

Reporter: De ce candidaţi?

Ovidiu Raetchi: Sunt parlamentar de trei ani şi jumătate, timp in care am propus in jur de 60 de proiecte de lege. Un primar lasă mii de lucruri in urmă intr-un mandat. Lucruri palpabile, concrete: drumuri, blocuri, protecţie pentru copii şi bătrani, şcoli şi multe, multe altele. Motto-ul mi s-a părut intotdeauna o formă de limitare a nuanţelor realităţii sau a bogăţiei spirituale. La limită, Crezul de la Niceea cred că e un motto adecvat pentru mulţi dintre noi.

Ce studii aveţi şi cum credeţi că vă vor ajuta in mandatul de primar? O disciplină hibridă, care iţi oferă deschideri diverse, de la administraţie pană la teologie.

Care a fost primul loc de muncă şi ultimul sau cel actual?

O.R: Prima experienţă in muncă: jurnalist la "Universul" şi "Sportul Romanesc". La 22 de ani, după facultate, am devenit consilier al Camerei Deputaţilor. In acest moment, sunt deputat de Diaspora, intr-un colegiu in care reprezint romanii din Orientul Mijlociu, inclusiv militarii din teatrele de operaţiuni, motiv pentru care fac parte din Comisia pentru Aparare şi din Comisia pentru Romanii de Pretutindeni.

Care este cea mai importantă realizare din viaţa dvs?

O.R: Două fete - Sofia şi Agata.

Care este cea mai gravă problemă identificată in sector?

O.R.: Corupţia şi analfabetismul instituţional.

De ce credeţi că predecesorii dvs nu au făcut mai multe pentru sector?

O.R.: Cand ai pe mană sute de milioane de euro - vorbim de perioade in care DNA nu exista in forma de azi - iţi pierzi reperele, uiţi limitele. Vii numai noaptea la Primărie, ai un stil de viaţă care solicită sume uriaşe. Totul părea permis, cetăţenii erau doar mijloace de imbogăţire.

Care este cel mai important proiect pe care vreţi să il implementaţi in mandatul dvs? Proiectul, care ar face din Bucureşti cel mai verde ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro