Pe cine afecteaza actiunea lui Oprea de a initia consultari pe tema Codului Fiscal

Pe cine afecteaza actiunea lui Oprea de a initia consultari pe tema Codului Fiscal

Dupa mai mult de o saptamana de la momentul in care PNL a invitat toate partidele politice la consultari pe tema Codului Fiscal, vicepremierul Gabriel Oprea, presedintele UNPR, a lansat, la randu-i, o noua invitatie similara. "Salut initiativa venita din partea UNPR, prin vocea presedintelui acestei formatiuni politice, domnul Gabriel Oprea, de realizare a unei discutii intre partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal, confirmand astfel prezenta Ministrului Finantelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, din partea PSD, la aceasta actiune", a aratat Liviu Dragnea, care s-a aratat deschis si propunerii PNL de a exista consultari intre Putere si Opozitie pe temele economice cele mai importante. "In raport cu PNL, pe fondul lipsei de proactivitate si de creativitate politicaa a liberalilor, Gabriel Oprea pare ca ii ignora si ca nu a luat in seama invitatia de luni a lui Catalin Predoiu.

acum 68 luni (7 Aug 2015)

Dupa mai mult de o saptamana de la momentul in care PNL a invitat toate partidele politice la consultari pe tema Codului Fiscal, vicepremierul Gabriel Oprea, presedintele UNPR, a lansat, la randu-i, o noua invitatie similara.

UNPR propune partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultarile pe tema Codului Fiscal, la doua zile distanta de data propusa de liberali. Pe langa probabile promisiuni facute in ultimele luni, Gabriel Oprea joaca politic prin a-si consolida pozitia de lider important si de viitor pol de putere la umbra caruia se pot retrage cei care nu isi mai gasesc locul in PSD sau alte partide mici. Discutiile in jurul Codului Fiscal sunt ocazia nemaipomenita pentru Gabriel Oprea de a arunca la cos ipotetica mostenire a lui Victor Ponta si pune punct prezentei in prim-planul politicii de top a fostului presedinte PSD, cel cunoscut ca inca premierul Ponta", a spus Dan Ionescu.

"Are repercusiuni fata de PSD"

Liberalii au raspuns invitatiei, prin vocea copresedintelui formatiunii, Alina Gorghiu, care a primit cu deschidere propunerea UNPR, partid fara de care nu poate rasturna Guvernul Ponta, desi a punctat faptul ca PNL a fost primul partid care a venit cu o astfel de idee. Ma bucur sa vad ca sunt si alte partide care pun ratiunea si prudenta inaintea entuziasmului, cand este vorba despre proiecte majore pentru tara.PNL a invitat partidele politice la consultari pe sase teme importante pentru viitorul Romaniei iar saptamana aceasta am propus ca in data de 17 august sa aiba loc discutiile pe tema macrostabilitatii economice, inculsiv a Codului Fiscal.", a scris Gorghiu.

Mult mai vocal a fost Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, care s-a aratat deranjat de propunerea lui Gabriel Oprea, adaugand ca nu intelege in ce calitate face acesta invitatia, avand in vedere ca la ora actuala este premier interimar. UNPR doreste sa se pozitioneze drept forta politica echilibrata, necesara indi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro