Pe cine a numit Klaus Iohannis consilier de stat pe Sanatate, dupa scandalul decorarii medicului spagar

Pe cine a numit Klaus Iohannis consilier de stat pe Sanatate, dupa scandalul decorarii medicului spagar

Numirea medicului Diana Paun in functia de consilier de stat pe probleme de Sanatate Publica vine la numai o saptamana dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu ordinul "Meritul sanitar" in grad de Cavaler, pe medicul Florin Rusu, seful Sectiei Clinice Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

acum 110 luni (1 Jun 2015)

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a numit-o pe doamna Diana Loreta Paun in functia de consilier de stat la Departamentul Sanatate Publica. Doamna Diana Loreta Paun, nascuta in Bucuresti, la data de 1.02.1968, este medic primar endocrinolog, conferentiar universitar la disciplina Endocrinologie a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, manager al Institutului National de Endocrinologie C.

Numirea medicului Diana Paun in functia de consilier de stat pe probleme de Sanatate Publica vine la numai o saptamana dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a decorat cu ordinul "Meritul sanitar" in grad de Cavaler, pe medicul Florin Rusu, seful Sectiei Clinice Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Ceea ce nu aflase nimeni din stafful presedintelui era faptul ca Florin Rusu este cercetat de procurori pentru luare de mita, inca din 2013, dupa ce a fost prins in flagrant delict.

Florin Rusu, prins cu spaga in plicuri

Anestezistul Florin Rusu a fost retinut in mai 2013 pentru luare de mita, alaturi de chirurgul ortoped Stefan Oszvath, medic in aceeasi unitate sanitara. Cei doi au fost prinsi in flagrant delict de procurori cand primeau bani de la familiile unor copii care aveau nevoie de operatie. In momentul in care a fost retinut, asupra medicului Florin Rusu s-a gasit suma de 3.050 de lei, bani pe care nu i-a putut explica.

Conform procurorilor, ancheta a pornit dupa ce parintii unui adolescent de 16 ani au depus un denunt la Parchetul Tribunalului Bucuresti, in care aratau ca li s-a pretins suma de 600 de lei pentru ca fiul lor sa fie operat. Banii au fost ceruti de chirurgul Stefan Oszvath, care le-a explicat la vremea respectiva ca alti 200 de lei trebuie sa mearga catre medicul anestezist Florin Rusu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro