Pe cand o campanie de eliberare a trotuarelor derulata de politie si cele 7 primarii din Capitala?

Pe cand o campanie de eliberare a trotuarelor derulata de politie si cele 7 primarii din Capitala?

> De peste 2 ani amintesc in sedintele grupului de mobilitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti ca siguranta rutiera in Capitala este dezastruoasa din cauza indiferentei edililor si politiei fata de problemele oamenilor (a se citi "pietonilor", de catre cei pasionati de categorisiri). Marian Ivan membru fondator al OPTAR (sursa foto: Cosmin Nitu, Facebook) Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.

acum 63 luni (12 May 2015)

>

De peste 2 ani amintesc in sedintele grupului de mobilitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti ca siguranta rutiera in Capitala este dezastruoasa din cauza indiferentei edililor si politiei fata de problemele oamenilor (a se citi "pietonilor", de catre cei pasionati de categorisiri).

Problema e simpla: in cartierele din Bucuresti nu mai exista trotuare utilizabile. In aceste conditii, oamenii si-au creat obiceiul de a merge pe partea carosabila.

Oameni care asteapta autobuzul ocupand prima banda de circulatie.

Oameni care asteapta la semafor pe trecerea de pietoni ... Un director din Primaria Capitalei recunostea intr-o emisiune TV ca s-a luat decizia ca politia locala sa nu aplice legea in cazul parcarilor ilegale din zona Universitate pana cand nu se va termina parcarea de la Universitate.

Cand politica administratiei este de a crea haos in oras, iti pui intrebarea DE CE?

Daca politia locala ar incepe sa aplice sanctiuni celor care incalca legea, cetatenii ar incepe sa sesizeze haosul din acest oras. O sa incepa clasicul discurs "noi platim taxe, de ce nu avem locuri de parcare ?"

Dar am explicat aici de ce nu sunt locuri de parcare in oras.

Pentru motivele explicate mai sus, campania "Nu trece dincolo" derulata de Politia rutiera nu are cum sa-si atinga scopul.

Stiti cand o sa fie credibile mesajele politiei si primariei ? Cand respectivele institutii o sa respecte legea si o sa elibereze trotuarul din fata Primariei Municipiului Bucuresti blocat de masinile parcate ilegal pe trotuar.

Marian Ivan membru fondator al OPTAR (sursa foto: Cosmin Nitu, Facebook)

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.

Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro