Pe buna dreptate, OBESSU spune pas Consiliului National al Elevilor

Pe buna dreptate, OBESSU spune pas Consiliului National al Elevilor

Decizia OBESSU a fost luata in baza unei scrisori trimise de Alexandru Manda (Asociatia Elevilor din Constanta), in care acesta descrie, pe buna dreptate, cateva dintre problemele cu care se confrunta la ora actuala Consiliul National al Elevilor: liderii elevilor din 11 judete, deci 25% dintre organizatiile judetene care alcatuiesc Consiliul National al Elevilor, au acuzat in luna septembrie liderii CNE ca se lasa influentati de mediul politic; Sa va mai zic ca CNE nu scoate niciun cuvant despre abandonul scolar, despre diferenta dintre rural si urban in ceea ce priveste conditiile din scoli, despre faptul ca elevilor nu li se acorda reducerea de 50% la transport, despre incalcarea dreptului tinerilor de a face sport, in afara orelor de curs, pe terenurile din incinta institutiilor de invatamant etc.

acum 73 luni (14 Dec 2014)

>

In perioada 29-30 noiembrie 2014, Bratislava a gazduit Consiliul Membrilor si Adunarea Generala Extraordinara ale OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions) - structura care reprezinta interesele elevilor la nivel european. Romania a fost reprezentata de Consiliul National al Elevilor, membru candidat al OBESSU (deci fara drept de vot). Structura reprezentativa a elevilor din Romania n-a emis, in cele doua saptamani care s-au scurs de la incheierea evenimentului din Slovacia si pana astazi, nici macar o informare interna catre membrii sai din toata tara! Nici nu mai are rost sa vorbesc despre un comunicat de presa, chiar daca i-as putea blama pentru asta deoarece, ghiciti ce, au un birou de presa format din cativa oameni ce au comunicarea cu publicul ca atributie principala. O voi face eu, astfel incat informatia sa ajunga nu numai in cat mai multe dintre consiliile regionale, judetene si scolare ale elevilor din tara, dar mai ales la elevii din Romania.

Consiliul National al Elevilor si OBESSU In august 2013, Consiliul National al Elevilor adera la OBESSU cu statut de "organizatie candidata", avand rol de observator la adunarile structurii europene a elevilor. E un pas inainte, dar pentru ca opinia elevilor din Romania sa conteze cu adevarat la nivel european trebuie ca CNE sa dobandeasca drept de vot, deci sa devina organizatie cu drepturi depline in OBESSU.

La evenimentul din Bratislava de la sfarsitul lunii trecute, Consiliul National al Elevilor a incercat devina membru cu drepturi depline al structurii europene, insa membrii Adunarii Generale OBESSU au respins candidatura structurii elevilor romani.

L-am contactat pe Alex Enacica, vicepresedintele CNE care a reprezentat elevii romani la Bratislava, iar acesta mi-a precizat ca le-a prezentat celor din OBESSU Consiliul National al Elevilor, le-a explicat cum functioneaza structura, care este activitatea acesteia in ultimul an, dupa care a oferit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro