PDL, radiat din Registrul partidelor politice. PNL, omorat si reinviat

PDL, radiat din Registrul partidelor politice. PNL, omorat si reinviat

Astfel, liberalii isi vor pierde, teoretic, istoria de 139 de ani legata de numele Bratienilor, dar vor ramane in continuare cu numele de PNL, care, in acte, va fi unul nou. "Codul etic al PDL trebuie sa devina Codul etic al noii constructii pentru ca acesta contine proceduri clare si sanctiuni disciplinare pentru cazurile in care membrii partidului sunt in diverse stadii ale unor proceduri penale sau au fost condamnati definitiv, au probleme de incompatibilitate si conflicte de interese. Start anost de campanie electorala Adevarul" va prezinta o radiografie a primelor zile de campanie pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, care au trecut aproape nebagate in seama de electorat.

acum 113 luni (6 Oct 2014)

PDL si PNL au depus in 5 august, la Tribunalul Bucuresti, documentele pentru fuziunea prin contopire.

Dupa fuziunea celor doua parti, cele doua partide dispar, conform articolului 40 din legea partidelor politice: "noul partid va fi inscris in Registrul partidelor politice, iar partidele care au procedat la comasare vor fi radiate".

Adica, in situatia convenita de liderii PNL si PDL, in care noul partid va fi denumit tot PNL, vechiul partid va disparea pe moment si va fi inregistrat din nou, cu anul nasterii - 2014. Astfel, liberalii isi vor pierde, teoretic, istoria de 139 de ani legata de numele Bratienilor, dar vor ramane in continuare cu numele de PNL, care, in acte, va fi unul nou.

"In urma fuziunii rezulta un partid politic nou, iar denumirea integrala, denumirea prescurtata, semnul permanent, semnul electoral si programul politic ale acestuia pot fi noi sau pot proveni de la unul sau mai multe dintre partidele care participa la fuziune", se mai arata in lege. Pe langa pastrarea numelui de PNL, liberalii s-au impus in sondaje si cu prezidentiabilul lor, Klaus Iohannis castigand in fata lui Catalin Predoiu, candidatul PDL.

Ce castiga PDL

In urma negocierilor cu PNL, PDL a obtinut sediul partidului, care va fi in Modrogan 1, vechiul sediu al PDL, si imnul Verde-nrourat. Daca democrat-liberalii au cedat in favoarea liberalilor denumirea viitoarei constructii PNL va trebui sa respecte regulde dreapta, ile impuse in Codul de etica al PDL de catre europarlamentarul Monica Macovei, cel mai dur critic al PNL la momentul suspendarii presedintelui.

"Codul etic al PDL trebuie sa devina Codul etic al noii constructii pentru ca acesta contine proceduri clare si sanctiuni disciplinare pentru cazurile in care membrii partidului sunt in diverse stadii ale unor proceduri penale sau au fost condamnati definitiv, au probleme de incompatibilitate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro