PC si PLR au infiintat un grup parlamentar comun. Ce spun Constantin si Tariceanu despre aceasta alianta

PC si PLR au infiintat un grup parlamentar comun. Ce spun Constantin si Tariceanu despre aceasta alianta

"In negocierile care au dus la formarea acestui proiect, ne-am concentrat exclusiv pe obiectivele legislative comune, si nu pe impartiri de functii sau alte privilegii", a mai aratat liderul PC, adaugand ca s-a stabilit ca grupul liberal-conservator PC-PLR va promova, in plan parlamentar si guvernamental, un set de masuri de centru-dreapta care sa raspunda necesitatilor economiei romanesti si asteptarilor electoratului USL.

acum 109 luni (2 Sep 2014)

Liderul deputatilor PC, Bogdan Ciuca, a anuntat, luni, in plenul Camerei, formnarea grupului liberal conservator care cuprinde deputatii PC si cei ai PLR, precizand ca cele doua partide au semnnat un protocol in acest sens.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca 20 de deputati s-au afiliat acestui grup liberal-conservator: deputatii Mirel Pargaru, Octavian Bot, Virgil Guran, Viorel Ursarescu, Paul Dumbraveanu, Florica Calota, Catalin Cistenuta si Constantin Galan au trecut de la PNL la grupul nou infiintat liberal conservator.

Pe langa acestia au trecut la noul grup si Daniel Chitoiu, Ovidiu Silaghi, Ion Cupa, Mihai Stanisoara, Viorel Palasca, Andrei Gerea, Radu Stroe, Nicolae Alexandri, Gratiela Gavrilescu, Marcu Nicu, Sorin Teju si Mirel Talos.

Presedintele PLR Calin Popescu Tariceanu a declarat luni seara ca nu se poate vorbi "sub nicio forma" de o alianta politica intre PC si partidul sau, ci doar o colaborare parlamentara pentru promovarea unor proiecte si masuri de centru-dreapta.

Liderul PC Daniel Constantin a declarat ca saluta decizia presedintelui PLR Calin Popescu Tariceanu de a se alatura conservatorilor in formarea unui grup parlamentar comun, aratand ca este necesara o alternativa conservator-liberala credibila, care "sa compenseze inflatia de candidati si politruci".

Presedintele PC a precizat ca negocierile s-au concentrat pe obiectivele legislative comune si nu pe impartirea functiilor.

"In negocierile care au dus la formarea acestui proiect, ne-am concentrat exclusiv pe obiectivele legislative comune, si nu pe impartiri de functii sau alte privilegii", a mai aratat liderul PC, adaugand ca s-a stabilit ca grupul liberal-conservator PC-PLR va promova, in plan parlamentar si guvernamental, un set de masuri de centru-dreapta care sa raspunda necesitatilor economiei romanesti si asteptarilor electoratului USL. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro