Pavel Nastase, rector ASE, a folosit renumele Academiei in sustinerea lui Victor Ponta. Unicul gest de onoare, demisia!

Desigur, astfel de zvonuri sunt greu de verificat, dragi membri ai Academiei, insa aceste idei revin in mintea oricui cand, de pilda, vedem cum rectorul Academiei de Studii Economice sustine un om politic intineaza prestiul ASE intr-un mesaj pur electoral: "Treptat, treptat oamenii au capatat incredere si in momentul de fata suntem intr-o situatie de normalitate. Avem nevoie de schimburi de experiente, de cercetare, de publicatii si nu tiparituri, avem nevoie de un fond de carte in pas cu vremurile curente si nu de studenti facuti la norma. Cu gandul la membrii Academiei care au platit chiar si pretul suprem pentru respectul fata de stiinta, cu gandul la cei care au muncit curat, dezinteresati pentru Academie si pentru renumele de bun profesionist, am ales sa scriu aceste randuri, dar si cu speranta ca generatiile urmatoare vor putea multumi ca si mine celor dinainte pentru o universitate recunoscuta ca un izvor de talent si intelect, nicidecum ca avand faima unui cimitir de dinozauri (in proportii, nu in ani) lacomi dupa functii si bani.

acum 76 luni (1 Dec 2014)

>

Urmatorele randuri sunt adresate Comunitatii academice a Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale ce a luat fiinta prin "Gratia lui Dumnezeu si Vointa Nationala" a M.S.

Istoria Academiei din Piata Romana cuprinde 2 razboaie mondiale, o serie de crize mondiale de mare amploare, cateva dictaturi, o revolutie si enorm de multe pagini de respect si succes academic.

Respectul si admiratia pe care le port Academiei ma obliga sa iau o pozitie ferma fata de modul in care prestigiul institutiei este stirbit intentionat de catre cel care ar trebui sa pazeasca bunul renume al acesteia.

Am in minte exemple de membri ai Academiei din Piata Romana ce au platit cu viata sau cu pierderi personale de nepretuit pentru dragostea pe care au avut-o fata de stiinta. Da, aici ma refer la perioada dinainte de razboi, ma refer la perioada comunista sau, din pacate, la perioada actuala, cand unii oameni se folosesc de politica pentru a parveni.

Desigur, astfel de zvonuri sunt greu de verificat, dragi membri ai Academiei, insa aceste idei revin in mintea oricui cand, de pilda, vedem cum rectorul Academiei de Studii Economice sustine un om politic intineaza prestiul ASE intr-un mesaj pur electoral:

"Treptat, treptat oamenii au capatat incredere si in momentul de fata suntem intr-o situatie de normalitate.

Mesaj asumat de catre: Pavel Nastase, rector ASE, profesor universitar Doctor

SURSA: victorponta.ro/pavel-nastase-rector-ase-profesor-universitar-doctor/

Nu discut optiunea politica a nimanui, un drept garantat de Constitutie, insa ceea ce devine strigator la cer este utilizarea prestigiului ASE intr-o ecuatie cu miza mai mica decat traditia (deja centenara) a unei institutii fondata si bazata pe munca si stiinta.

Stimati membri ai Academiei, va rog sa luati act de acest comportament grav la adresa tuturor si lipsit de respect fata de intreaga comunitate a Institutiei. C... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro