Patrunjelul si ridichile sunt surse excelente de vitamina C. In ce conditii isi pastreaza proprietatile

Patrunjelul si ridichile sunt surse excelente de vitamina C. In ce conditii isi pastreaza proprietatile

Care este continutul energetic si nutritiv al patrunjelului la 100 de grame de frunze Energie (kcal) - 35 Apa - 88% Proteine - 1 gr Carbohidrati - 6 gr Index glicemic - mic Fibre alimentare - 3 gr Ridichile fac parte din aceeasi familie cu mustarul Gustul usor piperat variaza ca intensitate, in functie de sortiment.

acum 94 luni (5 May 2016)

Sezonul de patrunjel proaspat si ridichi de gradina, precum si de alte trufandale, e in toi, ambele legume fiind importante surse de vitamina C.

Intr-o varietate de sortimente, cu frunze crete sau simple, de un verde mai inchis sau mai deschis, patrunjelul ne ofera atat frunzele, cat ti radacina.

Potrivit " Abecedarului de nutritie" al academiaicnului Nicolae Hancu, prin preparare termica sau uscare, frunzele de patrunjel pierd mare parte din continutul de vitamina C, astfel ca este important sa le mancam in stare proaspata.

Care este continutul energetic si nutritiv al patrunjelului la 100 de grame de frunze

Energie (kcal) - 35

Apa - 88%

Proteine - 1 gr

Carbohidrati - 6 gr

Index glicemic - mic

Fibre alimentare - 3 gr

Ridichile fac parte din aceeasi familie cu mustarul

Gustul usor piperat variaza ca intensitate, in functie de sortiment. In principal, exista doua tipuri de ridichi: cele rosii, rotunde, recoltate primavara si cele albe, de origine orientala, si negre, de origine spaniola, recoltate iarna.

Care este continutul energetic si nutritiv la 100 de grame (5 ridichi medii)

Energie - 16 kcal

Apa - 91%

Proteine - 0

Carbohidrati - 4 gr

Index glicemic - mic

Fibre alimentare - 1 gr ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro