Patru super-alimente care inving anemia. Ce trebuie sa mananci pentru o imunitate de fier

Patru super-alimente care inving anemia. Ce trebuie sa mananci pentru o imunitate de fier

Afectiunea, spun medicii, este cauzata de scaderea cantitatii de hemoglobina sau a numarului de globule rosii din sange. "Sfecla rosie este un complex de vitamine si minerale cum rar mai gasim si, in plus, vindeca tumori, afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare, digestive, intareste imunitatea si este un puternic antiinflamator, detoxifiant si energizant. Pentru tratarea acestei boli grave, se recomanda o cura de sfecla rosie, adica 450 ml de suc de sfecla, telina si morcov, zilnic, pe o perioada de 60 de zile, urmata de 15 zile de pauza, dupa care poate fi reluata.

acum 82 luni (9 Feb 2016)

Afectiunea, spun medicii, este cauzata de scaderea cantitatii de hemoglobina sau a numarului de globule rosii din sange.

Patrunjelul, mai bun decat spanacul

Patrunjelul este bogat in fier, vitaminele A, B, C si K, aminoacizi, acid folic si in betacaroten. De asemenea, patrunjelul contine si alte vitamine si minerale esentiale atat pentru tratarea acestei afectiuni, cat si pentru intarirea sistemului imunitar.

Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C. Planta este bogata in vitamina A, vitamina C, vitamina B si E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofila si magneziu. Continutul de vitamina C este mai mare de patru ori decat cel din portocala, iar continutul de fier este mai mare decat cel al spanacului", explica dr. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul si antioxidantii din sfecla rosie ajuta la tratarea mai multor afectiuni.

"Sfecla rosie este un complex de vitamine si minerale cum rar mai gasim si, in plus, vindeca tumori, afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare, digestive, intareste imunitatea si este un puternic antiinflamator, detoxifiant si energizant. Sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanti si fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie", explica medicul Catalin Luca.

Pentru tratarea acestei boli grave, se recomanda o cura de sfecla rosie, adica 450 ml de suc de sfecla, telina si morcov, zilnic, pe o perioada de 60 de zile, urmata de 15 zile de pauza, dupa care poate fi reluata.

Bananele alunga ameteala

Bananele sunt o sursa excelenta de potasiu, magne... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro