Patru educatoare din Gorj au acceptat sa renunte la un sfert din salariu pentru a-si pastra locurile de munca. "Toate avem o familie de intretinut"

Patru educatoare din Gorj au acceptat sa renunte la un sfert din salariu pentru a-si pastra locurile de munca.

"Nu poti sa tii scoala in viata pentru ca nu sunt copii" Liviu Cotojman, primarul comunei Rosia de Amaradia, a precizat ca educatoarele sunt dispuse sa renunte la un sfert din salariul loc: "Si-au manifestat intentia sa renunte la salariu, 25-30%, daca e nevoie, tocmai pentru a nu pleca una dintre ele.

acum 43 luni (18 Feb 2018)

Inspectoratul Scolar Judetean Gorj a alocat bani doar pentru plata a trei salarii, raportat la numarul de copii care frecventeaza cele trei gradinite care functioneaza in localitatea. Ca sa nu se aplice aceasta masura, educatoarele sunt dispuse sa faca renunte la o parte din drepturile banesti, pentru ca toate sa-si pastreze locurile de munca. "Fiecare doreste sa-si pastreze locul de munca, mai ales ca toate avem o facultate, toate suntem profesor cu gradul didactic intai si toate avem o familie de intretinut", a spus Maria Tranca. "Nu poti sa tii scoala in viata pentru ca nu sunt copii" Liviu Cotojman, primarul comunei Rosia de Amaradia, a precizat ca educatoarele sunt dispuse sa renunte la un sfert din salariul loc: "Si-au manifestat intentia sa renunte la salariu, 25-30%, daca e nevoie, tocmai pentru a nu pleca una dintre ele. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Gorj sustine ca gradinitele din Rosia de Amaradia trebuie comasate, pentru ca numarul de copii s-a redus foarte mult. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro