Patru companii de stat, listate la bursele din Bucuresti si Londra

Despre companii Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), companie aflata in plin proces de privatizare, a anuntat ca isi continua strategia de capitalizare a activelor imobiliare, punand in vanzare si reinchiriere partiala un pachet de 24 de proprietati din Bucuresti si alte sapte orase la un pret de pornire de 26,3 milioane de euro.

acum 89 luni (3 May 2015)

Guvernul intentioneaza sa listeze in acest an sau cel mai tarziu anul viitor, la bursele din Bucuresti si Londra, actiuni ale aeroportului international Bucuresti-Otopeni, Portului Constanta, Hidroelectrica si Romtelecom. Guvernul a anuntat, miercuri, ca a aprobat crearea unui colectiv de lucru operativ, insarcinand Ministerul Finantelor si Autoritatea de Supraveghere Financiara sa gestioneze coordonarea programului de listare de companii pe bursa, astfel incat noi listari sa aiba loc inca din toamna acestui an. Analiza portofoliului actual al statului a relevat existenta a trei categorii de societati nationale care pot contribui la cresterea lichiditatii si a volumelor de tranzactionare de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB): societati detinute majoritar de stat si neprivatizate (ex.

"Guvernul a reanalizat portofoliul de participatii ale statului la societati nationale strategice (blue chips), a identificat companiile cu cel mai mare potential de a trezi un interes ridicat din partea investitorilor romani si straini si a aprobat continuarea programului de listari in orizontul de timp 2015-2016, atat prin oferte publice initiale (IPO), cat si prin majorari ale cotelor de free-float pentru societati deja listate", se arata intr-un comunicat.

Executivul arata ca, potrivit celor mai recente estimari, listarea societatilor prioritare la care statul detine participatii minoritare ar putea suplimenta veniturile bugetare cu peste un miliard de euro, in timp ce listarea companiilor prioritare la care statul are si isi pastreaza participatia majoritara ar putea aduce acelor companii finantari de peste 2,2 miliarde euro necesare retehnologizarii, eficientizarii activitatii si atingerii obiectivelor strategice.

Despre companii

Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), companie aflata in plin proces de privatizare, a anuntat ca isi continua strategia de capitalizare a activelor imobiliare, punand in vanzare si reinchiriere partiala u... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro