Patru candidati la functia de procuror general

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, in data de 3 februarie, decretul privind eliberarea din functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Tiberiu Nitu, dupa ce DNA a deschis un dosar care il vizeaza si pe Tiberiu Nitu privind folosirea ilegala a coloanei oficiale

acum 83 luni (17 Mar 2016)

Patru candidati s-au inscris in cursa pentru functia de procuror general al Romaniei: Codrut Olaru, Augustin Lazar, Oana Haineala, Gheorghe Ivan.

Codrut Olaru este adjunct al procurorului general al Romaniei si fost sef DIICOT in doua mandate inainte de Alina Bica.

Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba, fost sef de sectie la Parchetul general in perioada cederista. A coordonat anchete grele, intre care dosarul Bancorex, dosarul de contrabanda Jibolia cu produse petroliere, dosarul de contrabanda "Portelanul", in care au fost implicati ofiteri din fosta Securitate, dosarul afiselor din Franta ale lui Iliescu.

Oana Schmidt Haineala, membru CSM, primul procuror din istoria CSM care a ocupat si functia de presedinte al Consiliului.

Pe surse a aparut in presa si candidatura Elenei Hach, procuror delegat la Oficiul National de Prevenire si Combate a Spalarii Banilor, dar contactata de RL a infirmat aceste informatii.

De asemenea, Constantin Sima, presedinte al Asociatiei Procurorilor din Romania, a infirmat pentru Romania libera zvonurile ca va candida pentru functia de procuror general.

Miercuri a fost ultima zi in care procurorii si-au putut depune candidatura pentru functia de Procuror General al Romaniei. Procedura de selectie a Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost demarata in luna februarie de Ministerul Justitiei, dupa demisia lui Tiberiu Nitu din aceasta functie.

Potrivit calendarului stabilit de minister, procurorii care doresc sa ocupe aceasta functie isi pot depune candidatura pana la data de 16 martie.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, in data de 3 februarie, decretul privind eliberarea din functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Tiberiu Nitu, dupa ce DNA a deschis un dosar care il vizeaza si pe Tiberiu Nitu privind folosirea ilegala a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro