Patru afectiuni grave ale caror simptome pot fi confundate cu stresul. Cum ne pot afecta daca nu sunt tratate la timp

Patru afectiuni grave ale caror simptome pot fi confundate cu stresul. Cum ne pot afecta daca nu sunt tratate la timp

Specialistii au precizat ca este indicat sa mergeti la un control de specialitate in momentul in care simtiti ca organsimul este la un pas sa cedeze. Mai citeste si: Sindromul burnout: oameni pe care stresul emotional ii arde pe interior Trucuri inedite prin care sa combati stresul de la locul de munca Stresul, raspunsul la intrebarea: "De ce m-am imbolnavit?"

acum 95 luni (6 Apr 2016)

Specialistii au precizat ca este indicat sa mergeti la un control de specialitate in momentul in care simtiti ca organsimul este la un pas sa cedeze.

"Unii oamenii, din pacate, nu pun prea mare pret pe sanatate, iar in momentul in care au o stare de disconfort nu merg la un specialist. Este adevarat ca stresul poate fi confundat cu anumite afectiuni, dar aceste boli netratate la timp pot duce la complicatii. Am avut pacientii care au pus oboseala pe seama stresului si nu s-au gandit niciodata ca pot avea aceste stari din cauza lipsei de fier din dieta. Abia dupa un set de analize complet si mai multe investigatii a reusit sa afle adevaratul motiv. Este bine de stiut ca stresul a devenit unul dintre cei mai nocivi factori de agresiune a organismului uman", a spus medicul Adrian Stancu. Afectiunile care pot fi confundate cu stresul: - Durerile de cap intense apar intotdeauna dimineata si sunt asociate cu ameteli, tulburari de vedere si respiratie grea. Sunt semne de hipertensiune, afectiune care poate duce la aparitia unui accident vascular sau poate declansa boli ale rinichilor. - Lipsa de fier din dieta va poate lasa fara energie, iar in momentul in care organismul este anemic nu primeste oxigenul de care are nevoie. Nu merg la un control de specialitate pentru a vedea cauza exacta. De cele mai multe ori ajung sa se ingrase din cauza glandei tiroida. "In momentul in care corpul nu mai dispune de resursele neecsare pentru a functiona la parametrii normali atunci apare stresul. Apar dureri de cap frecvente, tulburari de somn, stari de anxietate si de proasta dispozitie. Starea de stres poate fi comparata uneori cu o stare de lesin. Este indicat sa ne deconectam de la sarcinile zilnice cateva zile, iar astfel vom observa ca ne vom relaxa total", a mai spus medicul Adrian Stancu. Mai citeste si: Sindromul burnout: oameni pe care stresul emotional ii arde pe interior Trucuri inedite prin care sa combati stresul de la locul de munca Stresul, raspunsul la int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro