Patronul Lactate Bradet: "De vineri, produsele noastre vor fi pe rafturi. Am reluat contractele cu toate magazinele, cu o singura exceptie: Metro"

Patronul Lactate Bradet:

Produsele Bradet, din nou la standurile cu lactate De vineri, produsele scoase de brandul argesean vor fi din nou pe rafturile magazinelor, dupa o absenta de o luna. coli care provoaca sindrom hemolitic uremic si cel de dupa imbolnavirea cu SHU a bebelusului roman din Italia, caz care a atras o alerta internationala fata de branza produsa de brandul argesean.

acum 52 luni (7 Apr 2016)

Cu toate avizele la zi, Fabrica Lactate Bradet, produce din nou.

"Inca de la inceput, am spus ca nu exista nicio legatura intre moartea bebelusilor cu SHU si branza din lotul cu E.coli depistat la sfarsitul lunii februarie. In unitate s-a facut dezinfectie, testele de sanitatie au iesit bine si nu exista niciun motiv pentru care Lactate Bradet sa nu-si poata relua activitatea", a declarat Daniel Lupu, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges. Cei 60 de salariati ai fabricii, platiti inclusiv pentru intervalul in care au stat acasa (cum a fost cazul personalului angrenat direct in productie) s-au intors azi la lucru. Printre ei, si cei trei angajati depistati, luna trecuta, in urma analizelor coprobacteriologice, cu tulpinile de E.

"Cei trei au urmat tratament, sunt complet vindecati, au analizele la zi si s-au intors fix la locurile lor de munca, pe linia de ambalare.

Produsele Bradet, din nou la standurile cu lactate De vineri, produsele scoase de brandul argesean vor fi din nou pe rafturile magazinelor, dupa o absenta de o luna.

"Am reluat contractele cu toate toate magazinele, cu o singura exceptie, Metro, un lant de care a preferat sa nu mai vanda lactate marca Bradet. Inainte de reluarea productiei, noi am facut un somdaj, pe Facebook, ca sa stim daca lumea mai are incredere in produsele noastre, iar feedback-ul a fost pozitiv. Fabrica Lactate Bradet a fost oprita la sfarsitul lunii februarie, dupa scandalul lotului de 25 de kilograme de branza cu E. coliUlterior au aparut alte doua scandaluri, cel legat de angajatii Lactate Bradet depistati cu tulpinile de E. coli care provoaca sindrom hemolitic uremic si cel de dupa imbolnavirea cu SHU a bebelusului roman din Italia, caz care a atras o alerta internationala fata de branza produsa de brandul argesean. Autoritatile n-au putut stabili o legatura de cauzalitate intre branza infestata, salariatii depistati cu tulpinile periculoase de E. coli si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro