Patronul FC Brasov, Ioan Neculaie, retinut. A fost primul milionar al Brasovului si este cunoscut ca un Don Juan si amator de masini de lux

BRASOV si SC FOTBAL CLUB BRASOV S.A., s-a asociat cu inculpatul PAUNESCU STELIAN FLORIN (director economic in cadrul grupurilor de firme PRESCON SA si ROMAN SA si presedinte al Consiliului de Administratie al SC ICIM SA BRASOV si SC FOTBAL CLUB BRASOV SA) si suspecta SLAVILA CORINA EUGENIA (jurist in cadrul grupului de firme controlate de NECULAIE IOAN) cu scopul de a ajuta SC FOTBAL CLUB BRASOV S.A. si singura persoana cu drept de semnatura in aceasta firma, la data de 27.12.2010 inculpatul NECULAIE IOAN a retras fara justificare legala din contul de casa al acestei societati, suma de 9.830.000 lei, iar la data de 30.12.2011 suma de 3.900.000 lei, iar pentru a da aparenta de legalitate acestor retrageri a inregistrat in evidentele societatii antecontractul de vanzare-cumparare nr.

acum 84 luni (29 Jan 2016)

Dosarul cu propunerea de arestare pentru Ioan Neculaie a ajuns la Tribunalul Brasov cu doar o jumatate de ora inainte de expirarea ordonantei de retinere.

Cei doi, alaturi de juristul companiei lui Ioan Neculaie sunt acuzati ca au inregistrat in contabilitate tranzactii fictive pentru a deduce TVA in valoare de milioane de lei.

"Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat ca in perioada martie 2013 - mai 2015, in calitate de actionar majoritar la SC ICIM S.A. BRASOV si SC FOTBAL CLUB BRASOV S.A., s-a asociat cu inculpatul PAUNESCU STELIAN FLORIN (director economic in cadrul grupurilor de firme PRESCON SA si ROMAN SA si presedinte al Consiliului de Administratie al SC ICIM SA BRASOV si SC FOTBAL CLUB BRASOV SA) si suspecta SLAVILA CORINA EUGENIA (jurist in cadrul grupului de firme controlate de NECULAIE IOAN) cu scopul de a ajuta SC FOTBAL CLUB BRASOV S.A. a unei operatiuni nereale, respectiv a achizitiei la data de 24.01.2014 de catre aceasta din urma societate a unei presupuse investitii de la SC ICIM SA BRASOV constand intr-o baza sportiva situata in mun. Brasov.Valoarea pretinsei investitii atestata de inscrisurile inregistrate in contabilitatea SC FOTBAL CLUB SA BRASOV a fost stabilita la suma de 36.007.878,88 lei (din care 6.969.266,88 TVA), desi in realitate SC FOTBAL CLUB BRASOV S.A. FOTBAL CLUB BRASOV S.A., aceasta societate a compensat pana in luna februarie 2015 suma de 6.969.266,88 lei, reprezentand TVA deductibil aferent pretinsei achizitii rezultata din documente ce atesta operatiuni nereale, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

A luat bani din conturile FC Brasov

Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare si spalare de bani. Mai mult, protrivit procurorilor, Ioan Neculaie a retras de mai multe ori bani din conturile FC Brasov.

"In calitate de actionar majoritar, administrator de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro