Patronii clubului Colectiv, din nou in fata instantei. Procurorii cer prelungirea arestarii preventive

Patronii clubului Colectiv, din nou in fata instantei. Procurorii cer prelungirea arestarii preventive

UPDATE - Judecatorii au respins cererea procurorilor Parchetului instantei supreme de prelungire a arestului preventiv pentru Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, acuzati de ucidere din culpa in urma incendiului din 30 octombrie care a cauzat moartea a 60 de persoane. si cu Razvan, eu am fost socat acum o luna si jumatate cand s-a intamplat chestia asta, bai, eu am fost socat si am zis, frate, eu i-am dat, gandeste-te, lui Dragos, unui om caruia i-am dat 20% dintr-o alta firma doar asa ca sa fie motivat, frate, iar ea, pe langa faptul ca ...prima data cand am avut asta, a doua firma, actele trebuiau sa se faca cu 50-50, s-au facut cu 20-80 si am zis, a, e o greseala a avocatilor si eu cand am citit corespondenta de pe e-mail-uri am vazut ca ea a cerut lucrul acesta si nu am zis absolut nimic.

acum 58 luni (27 Nov 2015)

UPDATE - Judecatorii au respins cererea procurorilor Parchetului instantei supreme de prelungire a arestului preventiv pentru Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, acuzati de ucidere din culpa in urma incendiului din 30 octombrie care a cauzat moartea a 60 de persoane.

Procurorii solicita, insa, dat fiind numarul mare de victime din Colectiv, ca acestia sa ramana in arest preventiv. Cei trei patroni au fost adusi vineri la sediul instantei inca de la primele ore ale diminetii. Informatia apare in referatul prin care procurorii cer prelungirea mandatelor de arestare pentru administratorii firmei pirotehnice si angajatul lor, dar si pentru patronii clubului Colectiv.

"In ceea ce priveste pe inculpata Nita Daniela Ioana: Administratorul Nita Daniela Ioana a procurat de la societatea Enigma Firework Limited din Bulgaria produse pirotehnice "fantana de scena", care, in conformitate cu instructiunile de utilizare redate in limba bulgara pe eticheta fiecarui produs, trebuie utilizate numai in spatiu deschis si amplasate in pozitie verticala, pe un suport stabil si plat. Achizitia nu a fost insotita de fisa de instructiuni/utilizare, iar continutul etichetei nu a fost tradus; in aceste conditii, fara efectuarea vreunui minim instructaj privind modul de folosire al produselor pirotehnice si fara un instructaj privind noul loc de munca (incinta clubului Colectiv), administratorul Nita Daniela i-a insarcinat pe pirotehnistii Moise Marian si Zaharia Viorel sa monteze si sa actioneze elementele pirotehnice intr-un spatiu inchis, respectiv incinta clubului Colectiv, cunoscand faptul ca, la evenimentul organizat vor fi prezente numeroase persoane. De mentionat ca pe eticheta atasata pe elementul pirotehnic (fantana de scena) sunt mentionate instructiunile de utilizare in limba bulgara, iar traducerea efectuata de catre traducatorul autorizat este "ATENTIE!

Cristian Nita cre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro