PATRIARHUL Daniel a RAZGANDIT Guvernul, dupa ce a VORBIT la TELEFON cu prim-ministrul Dacian Ciolos despre TAIEREA finantarii pentru biserici. Ministrul Finantelor: Avem nevoie de bani pentru scoli. Purtatorul de cuvant al BOR: NU ramane asa!

PATRIARHUL Daniel a RAZGANDIT Guvernul, dupa ce a VORBIT la TELEFON cu prim-ministrul Dacian Ciolos despre TAIEREA finantarii pentru biserici. Ministrul Finantelor: Avem nevoie de bani pentru scoli. Purtatorul de cuvant al BOR: NU ramane asa!

Intr-o convorbire telefonica avuta astazi, premierul Dacian Ciolos l-a asigurat pe Patriarhul Daniel ca Guvernul Romaniei va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista tot sprijinul pentru a pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie, informeaza Executivul.

acum 79 luni (7 Dec 2015)

Intr-o convorbire telefonica avuta astazi, premierul Dacian Ciolos l-a asigurat pe Patriarhul Daniel ca Guvernul Romaniei va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista tot sprijinul pentru a pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie, informeaza Executivul. Potrivit proiectului de buget de pe site-ul Ministerului de Finante, Executivul a decis sa nu mai acorde finantari pentru modernizarea lacasurilor de cult, dupa ce executia preliminara pe 2015 a continut 177 de milioane de lei, iar in 2014 au fost 148 de milioane lei. Bugetul pentru Culte in anul 2016 este in crestere fata de anul precedent atat in ceea ce priveste personalul clerical cat si cel neclerical, ca o recunoastere a rolului social important pe care reprezentantii cultelor il au in societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acesta perspectiva", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Executiv.

"Totodata, Preafericirea Sa a subliniat ca Biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a imbunatatii conditiile de educatie ale copiilor si tinerilor din mediul rural si ale calitatii actului medical in spitale. De asemenea, Premierul Dacian Ciolos l-a asigurat pe pe Partintele Patriarh ca Guvernul Romaniei va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista tot sprijinul pentru a pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie", se arata intr-un comunicat al Guvernului. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro