Patriarhul Daniel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti

Patriarhul Daniel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti

Dati-mi voie sa va marturisesc ca am fost extrem de impresionata de proiectele pe care Preafericirea Voastra le-ati dedicat acestei tari, fie in calitate de profesor, fie in calitate de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei sau in calitatea pe care astazi o aveti si catre care noi ne plecam cu respect fruntile, aceea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

acum 94 luni (14 Apr 2016)

Ceremonia de acordare a titlului academic Patriarhului Romaniei a avut loc in Muzeul Patriarhilor din Resedinta Patriarhala, in prezenta rectorului Mihnea Costoiu si a presedintelui Senatului Universitatii, Ecaterina Andronescu, transmite basilica.ro. Dati-mi voie sa va marturisesc ca am fost extrem de impresionata de proiectele pe care Preafericirea Voastra le-ati dedicat acestei tari, fie in calitate de profesor, fie in calitate de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei sau in calitatea pe care astazi o aveti si catre care noi ne plecam cu respect fruntile, aceea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. Pentru noi este o onoare sa va inmanam aceasta diploma, pentru ca Scoala si Biserica intotdeauna au lucrat impreuna pentru generatia tanara sau mai putin tanara, iar acest fapt este important", a declarat Ecaterina Andronescu. Apreciem foarte mult performantele Universitatii Politehnica din Bucuresti, dar si faptul ca aceasta universitate are o biserica ortodoxa cu hramul Sfantul Grigorie Palama care este unul dintre cei mai mari teologi ortodocsi ai comuniunii dintre Dumnezeu Creatorul si intreaga creatie", a spus Preafericitul Parinte Daniel.

La ceremonia de acordare a titlului academic onorific au fost prezenti si Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal si conf. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro