Patriarhul BOR: "Tinerii sunt debusolati, afectati de criza spirituala, fara ideal, fara dorinta de a studia sau munci"

Patriarhul BOR:

La ceremonia de deschidere a "Intalnirii tinerilor din Europa", desfasurata in fata Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, PF Daniel a declarat ca lumea materiala, "limitata si trecatoare, este folosita in mod egoist ca si cand ar fi singura sursa de fericire a omului", potrivit Mediafax. Sa invatam sa daruim tinerilor si copiilor orfani mai multa dragoste frateasca si parinteasca, mai ales celor abandonati de familie si societatea individualista, sa lucram impreuna pentru intensificarea iubirii parintilor fata de copii si a copiilor fata de parinti, precum si a prieteniei si iubirii curate si a respectului dintre tineri pastrand dreapta credinta", a mentionat patriarhul BOR.

acum 104 luni (4 Sep 2015)

La ceremonia de deschidere a "Intalnirii tinerilor din Europa", desfasurata in fata Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, PF Daniel a declarat ca lumea materiala, "limitata si trecatoare, este folosita in mod egoist ca si cand ar fi singura sursa de fericire a omului", potrivit Mediafax.

"Cand lumea aceasta materiala, limitata si trecatoare, este folosita in mod egoist ca si cand ar fi singura sursa de fericire a omului, atunci se produce in societate o profunda criza spirituala, iar tinerii sunt, de cele mai multe ori, cei mai afectati. Intr-o societate secularizata, unde credinta si valorile spirituale sunt marginalizate, iar libertatea nu mai este asociata cu responsabilitatea, foarte multi tineri sunt debusolati, fara ideal, fara dorinta de a studia, fara dorinta de a munci, preferand sa fie mereu ajutati financiar de catre parinti. Sunt tot mai multi tineri a caror principala preocupare intelectuala sau culturala se reduce la navigarea pe internet, iar din acest motiv multi devin victime ale manipularii de tot felul, indusa de o anumita media, care promoveaza senzationalul si non-valorile", a spus patriarhul BOR, citat de Mediafax.

Patriarhul BOR considera ca aceasta criza de ideal si de orientare spirituala a vietii umane, care strabate in mod dramatic societatea europeana, "reprezinta pentru Biserica o provocare si o mobilizare de a se ocupa mai mult de problemele si aspiratiile tinerilor".

"Dificultatile cu care se confrunta tinerii in societatea contemporana sunt atat de natura economica - saracia materiala, somajul, deruta profesionala, nesiguranta zilei de maine, deprimarea, cat si de ordin moral - libertinaj, violenta, droguri, alcoolism, trafic de fiinte umane, sau de ordin spiritual religios - sectarismul, fanatismul si prozelitismul religios.

Cum pot fi ajutati tinerii de Biserica

Acesta a subliniat ca este absolut necesara o lucrare pastoral misiona... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro