Patriarhia Romana condamna oficial serbarile de Halloween in scoli. Ce spun catolicii: "Halloween??? Nu, multumesc! Prefer sa-i sarbatoresc pe sfinti!"

Patriarhia Romana condamna oficial serbarile de Halloween in scoli. Ce spun catolicii:

Patriarhia Romana considera ca la manifestari ca cea de Halloween, "elevii sunt invitati si chiar indemnati la practici oculte si la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent", se arata intr-un comunicat BOR. "Familia, Scoala si Biserica trebuie sa conlucreze pentru formarea si educarea generatiilor viitoare in spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea si incurajarea cunoasterii culturii si traditiilor romanesti, a stimularii creativitatii si iubirii de frumos, a discernamantului intre bine si rau, adevar si minciuna, dreptate si nedreptate", se precizeaza in comunicat.

acum 87 luni (31 Oct 2014)

Patriarhia Romana considera ca la manifestari ca cea de Halloween, "elevii sunt invitati si chiar indemnati la practici oculte si la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent", se arata intr-un comunicat BOR.

Patriarhia considera ca in scoli sunt incurajate activitatile cu efecte negative asupra formarii si educatiei tinerilor, uneori chiar incluse in programul de invatamant extracurricular.

"Familia, Scoala si Biserica trebuie sa conlucreze pentru formarea si educarea generatiilor viitoare in spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea si incurajarea cunoasterii culturii si traditiilor romanesti, a stimularii creativitatii si iubirii de frumos, a discernamantului intre bine si rau, adevar si minciuna, dreptate si nedreptate", se precizeaza in comunicat.

Halloween, sarbatoarea spiritelor

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Halloween-ul este sarbatorit in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza, spre exemplu, in Suedia este sarbatorita in prima sambata din noiembrie.

Numele "Halloween" provine din limba engleza, de la expresia All Hallows' Even, numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloweenul a fost asociat in tarile unde predomina crestinismul catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine, ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie. Si inainte de '89 il sarbatoream, ne plimbam cu dovleci scobiti, cu o lumanare inauntru", a spus Ioanes.

Ce crede Biserica Catolica despre Halloween

Si Biserica Catolica considera ca Halloween-ul este o sarbatoare pagana, care nu are legatura cu crestinismul, potrivit repre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro