Patrascu Constantin Octavian: "Medierea unor tranzactii cu imobile vechi este cea mai buna modalitate de a ma asigura ca nu se vor prabusi"

Patrascu Constantin Octavian:

O confirmare a interesului investitorilor straini fata de imobile din Romania vine de la Patrascu Constantin Octavian, business developer, care acum 2 ani a perfectat o tranzactie de acest tip. "Legislatia impune o serie de restrictii iar, pe langa conservarea si restaurarea portiunilor de cladire - semnalate ca spatii, elemente arhitecturale sau decoratii cu valoare culturala semnificativa si preluarea calitatilor morfo-stilistice ale celor semnalate cu valoare culturala medie -, trebuie asigurata cladirii o functie cu vocatie publica (comert, servicii, cazare etc.), cel putin in portiunile de cladire in care au fost consemnate valori culturale semnificative ale spatiilor, elementelor arhitecturale, decoratiilor". In 2014, piata de investitii a crescut de la un volum de 300 milioane de euro in 2013 la aproximativ 1,2 miliarde de euro, potrivit datelor companiei imobiliare DTZ Echinox.

acum 98 luni (9 Apr 2015)

O confirmare a interesului investitorilor straini fata de imobile din Romania vine de la Patrascu Constantin Octavian, business developer, care acum 2 ani a perfectat o tranzactie de acest tip.

Astfel, consultantii imobiliari sustin ca numarul cumparatorilor care achizitioneaza in scop investitional va fi in crestere, acestia intelegand ca preturile au un trend usor crescator si ca acesta este momentul cel mai bun de a cumpara produse imobiliare de lux.

Cresterea economica si stabilitatea politica, dar si diferenta de randamente intre piata din Romania si pietele vestice au determinat noi investitori sa se uite cu atentie la posibilitati de investitii romanesti, in 2014, in special investitori straini. Fonduri institutionale, care cu ani in urma nu considerau Romania o piata viabila, sunt acum active si in cautare de proprietati generatoare de venit. Era, de fapt, unul dintre primii arhitecti romani cu studii la Ecole des Beaux Arts din Paris si un important reprezentant al stilului francez in arhitectura romaneasca, de la sfarsitul secolului XIX.

Tranzactia s-a perfectat datorita lui Octavian Patrascu, un tanar business developer pasionat de arhitectura si cladiri vechi, care i-a convins pe acesti investitori de valoarea acestor cladiri, fiind, totodata, incredintat in acest fel ca imobilul ajunge pe maini bune.

Cladirea este in proces de restaurare si chiar daca nu mai sunt in patrimoniul statului, reprezinta o "fateta" a frumusetilor arhitectonice romanesti de care se poate bucura orice trecator, dupa cum tine sa sublinieze Patrascu Constantin Octavian. "Legislatia impune o serie de restrictii iar, pe langa conservarea si restaurarea portiunilor de cladire - semnalate ca spatii, elemente arhitecturale sau decoratii cu valoare culturala semnificativa si preluarea calitatilor morfo-stilistice ale celor semnalate cu valoare culturala medie -, trebuie asigurata cladiri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro