Patimile preotilor care si-au aparat credinta in timpul regimului comunist si pacatele asa-zisilor slujitori ai Domnului care si-au vandut sufletul diavolului

Patimile preotilor care si-au aparat credinta in timpul regimului comunist si pacatele asa-zisilor slujitori ai Domnului care si-au vandut sufletul diavolului

"De aici a urmat lungul si asprul traseu al universului concentrationar romanesc, prin penitenciarele de la Focsani (septembrie-decembrie 1950) si Galati (din august 1951), apoi in lagarele de munca de la Peninsula-Valea Neagra si Poarta Alba (august 1951 -decembrie 1954). Printre preotii care au avut de suferit in timpul regimului comunist ii mentionam pe Constantin Alexandrescu, Mihalceni, Vrancea, condamnat de Tribunalul Militar Constanta pentru "uneltire contra ordinii sociale" si inchis in perioada 1959 -1964, preotul Ion Alexandru din Timboiesti, arestat in 1949, care a decedat la Aiud, preotul Manolache Bors din Focsani, inchis in perioada mai 1948-decembrie 1952, preotul Valeriu Bostiog, paroh la Spinesti si Paulesti, condamnat pentru "uneltire impotriva ordinii sociale" de catre Tribunalul Militar Constanta.

acum 44 luni (8 Feb 2017)

Dupa 1948, odata cu instalarea la putere a regimului comunist, intelectualii au fost cei mai vanati oameni de catre stalinistii aflati atunci la conducerea tarii.

In Vrancea, zeci de slujitori ai credintei au suferit de pe urma prigoanei si au fost intemnitati in puscarii pentru ca au indraznit sa duca mai departe credinta.

Un preot din Vrancea care a suferit mult in timpul comunismului a fost Gheorghe Popa, de la Soveja.

In 1951, parintele Gheorghe Popa a fost condamnat la 10 ani inchisoare corectionala pentru "favorizare la uneltire contra ordinii sociale", vinovat pentru ca ar fi ajutat la rezistenta armata din Muntii Vrancei.

"De aici a urmat lungul si asprul traseu al universului concentrationar romanesc, prin penitenciarele de la Focsani (septembrie-decembrie 1950) si Galati (din august 1951), apoi in lagarele de munca de la Peninsula-Valea Neagra si Poarta Alba (august 1951 -decembrie 1954). La 13 ianuarie 1959 a fost eliberat din Penitenciarul Gherla, pentru a fi trimis pentru 60 de luni in domiciliu obligatoriu la Latesti, in Baragan".

Parintele Boldeanu s-a stins din viata la varsta de 101 ani, dar ni i-a uitat pe tortionarii care i-au facut atunci viata grea. A fost greu in comunism, dar oamenii nu si-au pierdut credinta si am reusit sa izbutim impreuna", spunea inainte de a muri preotul Boldeanu.

Printre preotii care au avut de suferit in timpul regimului comunist ii mentionam pe Constantin Alexandrescu, Mihalceni, Vrancea, condamnat de Tribunalul Militar Constanta pentru "uneltire contra ordinii sociale" si inchis in perioada 1959 -1964, preotul Ion Alexandru din Timboiesti, arestat in 1949, care a decedat la Aiud, preotul Manolache Bors din Focsani, inchis in perioada mai 1948-decembrie 1952, preotul Valeriu Bostiog, paroh la Spinesti si Paulesti, condamnat pentru "uneltire impotriva ordinii sociale" de catre Tribunalul Militar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro