Pastele si stiinta: Ce spun dovezile istorice despre existenta lui Iisus

Pastele si stiinta: Ce spun dovezile istorice despre existenta lui Iisus

Giulgiul din Torino Giulgiul din Torino este o panza de in in care se presupune ca ar fi fost infasurat Iisus dupa crucificare. Totusi, oamenii de stiinta au descoperit, prin datarea cu radiocarbon, faptul ca panza nu este din timpul vietii lui Iisus, ci din secolul al XIV-lea, chiar perioada in care a aparut pentru prima data in scrierile istorice.

acum 108 luni (6 Apr 2015)

Giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino este o panza de in in care se presupune ca ar fi fost infasurat Iisus dupa crucificare.

Giulgiul este pastrat in catedrala "Sfantul Ioan Botezatorul" din Torino, si este considerat de crestini ca fiind una din dovezile existentei lui Hristos.

Totusi, oamenii de stiinta au descoperit, prin datarea cu radiocarbon, faptul ca panza nu este din timpul vietii lui Iisus, ci din secolul al XIV-lea, chiar perioada in care a aparut pentru prima data in scrierile istorice.

In anul 1390, episcopul francez Pierre d'Arcis a afirmat ca imaginea lui Iisus pe giulgiu a fost pictata "cu viclenie", lucru atestat si de artistul care a pictat-o. Manuscrisele sacre din Marea Moarta

Una din cele mai importante descoperiri arheologice care chiar dateaza din timpul vietii Mantuitorului, Manuscrisele Sacre, ar putea, sau nu, constitui dovezi ale existentei acestuia.

Documentele din papirus au fost descoperite intr-o pestera din Israel, in anii 1940.

Desi documentele descriu un asa-numit "invatator al dreptatii", nu se stie daca este vorba de Iisus sau oricine altcineva. Coroana de spini

Biblia spune ca, inainte de a-l crucifica, soldatii romani i-au facut lui Iisus o coroana de spini, pe care i-au pus-o pe cap in bajocura.

Multi crestini cred ca aceasta coroana de spini inca exista, chiar daca bucati din ea sunt imprastiate in toata Europa.

Totusi, o coroana de spini aproape competa este pastrata in catedrala Notre Dame din Paris. Desi s-a descoperit ca aceasta exista de cel putin 16 secole, coroana nu dateaza din timpul existentei lui Iisus. Comparate, sunt multe detalii despre viata sa care difera, insa sunt si multe informatii care se potrivesc, iar dupa multe secole de analiza, marii savanti au reusit sa contureze un profil general al omului ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro