Paste. Ce trebuie sa stim despre oua rosii, cozonac si vinuri

Au fost analizate urmatoarele vop-sele de oua: Take (vopsea de oua sidef marmorat, vopsea de oua granulata, vopsea de oua lichida), Colours Heitmann (vopsea stick paint, pearl, brillant, glitter, glamour), Secom Onix Impex (vopsea Onix), Dr. Oetker (vopsea Carmin), Dr. Oetker (kit pentru Oua de Paste), Polyrom Impex (vopsea solida si vopsea lichida), Alex & Comp (vopsea solida si lichida rosie, verde, galbena), Alex pentru galben si portocaliu - morcovi, coji de citrice; In afara de faina, zahar, drojdie, sare iodata, in "cozonacul" industrial s-au identificat urmatoarele ingrediente: spartura de soia, srot de soia, faina de soia degresata, amidon din porumb, ou praf, pudra de albus de ou, fibre de cartofi, zer praf, otet din vin, faina de orz, lapte praf, gluten din grau, ulei de palmier, ulei de rapita, en-zime, drojdie comprimata, faina de porumb, gris de grau, pudra de zer, conservanti, coloranti, agenti de ingrosare, agenti de umezire, emulsifianti, corectori de aciditate, stabilizatori. Cozonac cu nuca, fabricat de Vel Pitar, cozonac cu nuca si cacao, fabricat de Aida Prod Com si cozonac cu umplutura de nuca, stafide si cacao, fabricat de Sal-Pan, contin cate 9 aditivi. In compozitia acestuia exista ingrediente care au denaturat reteta produsului, cum ar fi: srot de soia, spartura de soia, faina de soia degresata, otet din vin, fibre de cartofi, faina de porumb, amidon de porumb etc., la care se adauga coloranti, conservanti si indulcitori artificiali.

acum 59 luni (27 Apr 2016)

La intoarcerea de la biserica se pune masa de Pasti, care este bogata in aceasta zi si la cei saraci. Nu lipsesc de pe masa ouale rosii si colorate, pasca si cozonacul, vinul rosu, carnea de miel, pestele, painea proaspata si alte nume-roase bunatati. Evident, meniul de Pasti contine si mancare gatita dupa variate retete care folosesc oua, carne de miel sau ied, branza, coca de cozonac, legume, verdeturi etc. Traditia cere sa se inroseasca ouale de Pasti, obiceiul rememorand episodul uciderii Mantuitorului, cand sangele trupului sau rastingnit pe cruce s-a scurs peste ouale din cosul adus de mama sa, Maica Domnului, inrosindu-le.

Ce trebuie sa stim despre vopselele pentru oua

Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat 17 tipuri de vopsea pentru oua din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), in vederea realizarii unui studiu prin care sa atraga atentia in ceea ce priveste continutul acestui tip de produs si potentialele efecte asupra sanatatii consumatorilor. Au fost analizate urmatoarele vop-sele de oua: Take (vopsea de oua sidef marmorat, vopsea de oua granulata, vopsea de oua lichida), Colours Heitmann (vopsea stick paint, pearl, brillant, glitter, glamour), Secom Onix Impex (vopsea Onix), Dr. Oetker (vopsea Carmin), Dr. Oetker (kit pentru Oua de Paste), Polyrom Impex (vopsea solida si vopsea lichida), Alex & Comp (vopsea solida si lichida rosie, verde, galbena), Alex pentru galben si portocaliu - morcovi, coji de citrice; Este bine sa se procure oua albe pentru vopsiri frumoase, sa fie curatate cu apa calda (fara detergenti), sa fie fierte incet in apa cu putina sare, apoi sa se adauge putin otet si sursa de colorant. Foarte comod este sa se fiarba ouale in apa in care au fiert mai intai foile de ceapa, de exemplu. Ion Schileru, de la Departamentul de Business, Stiintele Consumato-rului si Managementul Calitatii, ASE Bucuresti.

Ce trebuie sa stim despre cozonaci

Cozonacul este painea dulce a secolelor ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro