"Pasarile de noapte" au un risc mai mare de depresie

In cazul in care activitatea din timpul zilei este mai scazuta, asa cum se intampla in cazul persoanelor ale caror nopti sunt agitate si care in timpul zilei sunt lipsite de energie, riscul de tulburari de dispozitie este mai ridicat, dupa cum au relevat chestionarele participantilor. Problemele de sanatate mintala, de la o simpla melancolie pana la psihoze, depresie cronica si tulburare bipolara, sunt mai frecvente in randul persoanelor al caror nivel de activitate este deconectat de la "ritmul circadian" normal.

acum 13 luni (16 May 2018)

"Daca este lumina dimineata, inseamna ca trebuie sa te trezesti", este categorica neurologul Laura Lyall de la Universitatea din Glasgow. Iar in cele cinci ore cele mai putin active sa aiba un somn stabil, netulburat'', ceea ce este cel mai usor de realizat la mijlocul noptii", a explicat specialistul, citat de agerpres.ro. Asocierea a fost relevata si prin acest studiu ambitios, despre care autorii afirma ca reprezinta cea mai ampla cercetare de acest gen, o analiza in care au fost implicate peste 91.000 de persoane din Marea Britanie intre anii 2006 si 2010. Cu cat activitatile din timpul zilei sunt mai intense si sunt urmate de nopti odihnitoare, cu atat este mai bine pentru starea de sanatate, este concluzia specialistilor.

In cazul in care activitatea din timpul zilei este mai scazuta, asa cum se intampla in cazul persoanelor ale caror nopti sunt agitate si care in timpul zilei sunt lipsite de energie, riscul de tulburari de dispozitie este mai ridicat, dupa cum au relevat chestionarele participantilor.

Problemele de sanatate mintala, de la o simpla melancolie pana la psihoze, depresie cronica si tulburare bipolara, sunt mai frecvente in randul persoanelor al caror nivel de activitate este deconectat de la "ritmul circadian" normal.

Ceasul intern reglementeaza intreaga activitate biologica in decursul celor 24 de ore ale zilei prin stimularea activitatii hormonale, a presiunii arteriale, a temperaturii corpului, a apetitului si a nevoii de a dormi. Young - pentru studiile lor privind mecanismele moleculare care controleaza ritmul circadian, reprezentat de un ciclu de variatii ale proceselor biochimice, fiziologice si comportamentale ale unui organism, ce se manifesta cu o alternanta de aproximativ 24 de ore.

Hibele studiului

Insa, una dintre limitarile noului studiu este faptul ca acesta s-a concentrat asupra adultilor cu varste cuprinse intre 37 si 73 de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro