Partidul lui Vlad Tepes, refugiul penalilor din PSD

Parlamentari racolati de Romania Unita Sebastian Ghita (independent, fost PSD) Mihai Sturzu (independent, fost PSD) Daniel Savu (independent, fost PSD) Ionel Eparu (PSD) Cristian Rizea (PSD) Camelia Kharaibani (PSD) Marius Manolache (PSD) Mario Caloianu (PMP) Constantin Popa (PMP) Dorin Petrea (PMP) Razvan Tanase (PND) Ce este PRU Partidul Romania Unita (PRU) este o formatiune nationalista, infiintata de catre deputatul Bogdan Diaconu, care si-a dat demisia din PSD in august 2014. In septembrie 2015, Consiliul National al partidului a adoptat o rezolutie prin care respinge, printre altele, acceptarea de cote de imigranti, casatoria intre persoane de acelasi sex, acceptarea unei alte limbi oficiale in Romania in afara de limba oficiala prevazuta in Constitutie, adoptarea monedei euro si a Parteneriatului transatlantic de comert si investitii.

acum 45 luni (31 Aug 2016)

Pe de alta parte, PRU ar fi interesat de o alianta cu PSRO, partidul lui Mircea Geoana.

Deputatul Sebastian Ghita, un apropiat al lui Victor Ponta, s-a inscris, ieri, in Partidul Romania Unita (PRU), condus de Bogdan Diaconu, si el fost membru PSD. Pasul facut de Sebastian Ghita catre PRU alimenteaza scenariile potrivit carora si fostul premier Victor Ponta si-ar pregati plecarea la aceasta formatiune.

De altfel, liderul PRU, Bogdan Diaconu, a afirmat ca il doreste pe Ponta in partidul sau si este dispus sa ii cedeze sefia formatiunii. Fostul premier este, mai degraba, tentat sa foloseasca umflarea PRU, partid in care s-au inscris multi dintre apropiatii sai, drept un element de negocieri in interiorul PSD. PRU a racolat, in ultima perioada, 11 parlamentari si Victor Ponta poate folosi posibilitatea de a controla votul acestor parlamentari pentru a-si asigura pozitia la negocierile cu Liviu Dragnea, atunci cand conducerea centrala va valida listele propuse de organizatiile judetene.

Val de racolari

De altfel, liderul PRU, Bogdan Diaconu, a devenit seful PSD sector 4 si deputat PSD in perioada in care Victor Ponta era liderul social-democratilor. Printre acestia se numara si Mihai Sturzu, promovat in PSD de Victor Ponta.

In cursul zilei de luni, s-au mai inscris in PSD senatorul Daniel Savu (fost ofiter SRI) si deputatul Ion Eparu. Si-a anuntat inscrierea in PRU si deputatul Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, care s-a despartit de PSD printr-un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. "Din pacate, nu as mai fi putut ramane intr-un PSD condus de cineva care nu doar ca a facut tot posibilul pentru a ma impiedica sa candidez la Primaria Sectorului 5, dar s-a gandit ca trebuie sa platesc chiar cu inchisoarea pentru asta!", a comentat Rizea. In martie, Rizea a scapat de arestarea preventiva pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor dupa ce Camera Deputatilor a respins... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro